İzmir’de kayyum eylemine polis saldırısı: HDP milletvekili Serpil Kemalbay tekmelendi!

Diyarbakır, Van ve Mardin'de HDP'nin seçilmiş belediye başkanlarına yönelik kayyum darbesine tepkiler devam ediyor. Polis, İzmir'de kayyumları

Diyarbakır, Van ve Mardin'de HDP'nin seçilmiş belediye başkanlarına yönelik kayyum darbesine tepkiler devam ediyor. Polis, İzmir'de kayyumları protesto eden ve aralarında HDP milletvekilllerinin olduğunu gruba çok sert müdahalede bulundu. HDP Milletvekili Serpil Kemalbay polis tarafından tekmelendi.

Kayyum atamalarına karşı Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen HDP milletvekilleri ve üyelerine polis çok sert müdahale etti. Polis, HDP İzmir Milletvekilleri Serpil Kemalbay, Hasan Özgüneş ve Murat Çepni’yi abluka altına alarak açıklama yapmasına izin verdi.

Ancak vekiller, kitlenin uzaklaştırılarak çember içinde açıklama yapmayı kabul etmeyince arbede çıktı. Polis basının çekim yapmasına engel olarak “Yayınladığınızı görürsem hakkınızda yasal işlem başlatırım” dedi. Yerlerde sürüklenerek 4 kişi gözaltına alınırken HDP Milletvekili Serpil Kemalbay da polis tarafından tekmelendi.

Darp edilerek gözaltına alınanların isimleri şöyle: Oktay İnce, Hacay Yılmaz, Ahmet Tuğaç, Halil Benli. HDP’li vekiller açıklama yapmak üzere İzmir İHD binasına geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel: "Bu sefer bu işi yarım bırakmayacağız, Atatürk’ün vasiyeti yerine getirilecek"
Özel: "Buraya partimizi iktidar yapmış olarak geleceğiz"
Jake Sullivan: Suudi Arabistan ve İsrail Ziyaretleri
"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı