İzmir'de metruk bina çöktü; parka halindeki otomobil hasar gördü

İZMİR'in Gaziemir ilçesinde metruk binanın bir bölümünün çökmesiyle yanında park halinde olan 1 otomobilde hasar meydana geldi.

İZMİR'in Gaziemir ilçesinde metruk binanın bir bölümünün çökmesiyle yanında park halinde olan 1 otomobilde hasar meydana geldi.

Olay, saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Atıfbey Mahallesi'ndeki 2 katlı metruk binanın bir kısmı gürültüyle çöktü. Binanı bir kısmı park halindeki 35 AGZ 986 plakalı otomobilin üstüne yıkıldı. Otomobilin ön kısmı büyük hasar görmüş oldu. Çevredeki vatandaşlar, durumu itfaiye, polis ve sıhhat ekiplerine bildirdi. Olay yerine Gaziemir Belediyesi zabıta ekipleri ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler, güvenlik şeridi çekerek sokağı vasıta ve yaya trafiğine kapatırken, kokuya duyarlı köpeklerle enkazda arama yapılmış oldu. Yapılan kontrollerde, binada kimsenin yaşamadığı ve vakada yaralanan olmadığı belirlendi. Öte taraftan, Anıtlar Kurulu tarafınca binanın zamanı değeri  sebebiyle tescilli olduğu, bu yüzden de izinsiz herhangi bir işlem yapılamadığı öğrenildi. Çökmenin meydana geldiği sokakta kafe işleten Ümit Karataş, vakası duyar duymaz korkuyla geldiğini belirterek, "Burası eski bir Rum evi, senelerdir kimse yoktu. Allahtan kimse yoktu, tamamımız oldukça korktuk" dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.