İzmir’de Mevlid Kandili: Camiler Doldu Taştı, Manevi Birliktelik Yaşandı

İzmir'de Mevlid Kandili dolayısıyla Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğumunu anmak için dua edip namaz kıldılar. Cami çıkışında katılımcılara çay ve şerbet ikramı yapıldı.

İzmir'in Bornova ilçesinde Mevlid Kandili, büyük bir manevi coşku ile kutlandı. Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğum günü dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katılmak isteyen Müslümanlar, Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi'nde bir araya geldi. Yediden yetmişe her yaştan insan, bu mübarek günü idrak etmek için camiye akın etti.

Akşam saatlerinden itibaren camiye gelen vatandaşlar, Mevlid Kandili dolayısıyla kılınan namazlara iştirak etti ve ellerini semaya açarak dua etti. Cemaat, Hz. Muhammed’in hayatını ve öğretilerini hatırlayarak, dualarla onun doğumunu andı. İbadetlerin ardından cami cemaati arasında manevi bir atmosfer oluştu.

Programın bitiminde cami çıkışında vatandaşlara geleneksel olarak çay ve şerbet ikramı yapıldı. Vatandaşlar, bu mübarek geceyi birlikte geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler. Mevlid Kandili'nin ruhani havası, İzmir’de toplumsal bir dayanışma ve kardeşlik duygusu oluşturdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.