İzmir'de sıcaklık tarihi rekorunu geçti

İzmir'de, 28 Haziran 1982 tarihinden bu yana görülmeyen bir sıcaklık dalgası yaşanıyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 14 Haziran 2024'te şehir merkezinde 41,4 derece sıcaklık ölçüldü ve bu, 41,3 derecelik eski rekoru geçmiş oldu.

İzmir'de, 28 Haziran 1982 tarihinden bu yana görülmeyen bir sıcaklık dalgası yaşanıyor. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, 14 Haziran 2024'te şehir merkezinde 41,4 derece sıcaklık ölçüldü ve bu, 41,3 derecelik eski rekoru geçmiş oldu. Bornova'da sıcaklık 43 dereceye, Buca'da ise 42 dereceye kadar çıktı.

Aydın'da da sıcaklık rekor seviyelere ulaştı. Dün 44,6 dereceyle haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldıktan sonra, bugün termometreler 44,3 dereceyi gösterdi. Karacasu ilçesinde ise sıcaklık 45,5 dereceye kadar çıktı.

Manisa'da, kent merkezinde 42 derece ölçülen sıcaklık, Akhisar ilçesinde 43 dereceye ulaştı. Turgutlu ilçesinde ise termometreler 45 dereceyi gösterdi.

Denizli'de sıcaklık 43 dereceye çıkarak bunaltıcı bir hava oluşturdu. Merkezefendi ilçesindeki tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda çalışan esnaf da bu sıcaklıktan olumsuz etkilendi. Pide fırınında çalışan kürek ustası İlhan Döldoş, 43 derece sıcaklıkta ateşin karşısında çalıştığını ve sürekli terlediğini ifade etti.

Sıcak havadan korunmak için şunları yapın:

- Bol su içinin ve sıvı alımını artırın.
- Güneş ışınlarından korunmak için şapka ve güneş gözlüğü takın.
- Mümkünse gölgede ve serin ortamlarda bulunun.
- Hafif ve açık renkli giysiler tercih edin.
- Aşırı sıcaklarda dışarı çıkmaktan kaçının.
- Özellikle kronik rahatsızlığı olanlar ve yaşlılar için daha fazla özen gösterin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.