İzmir'de toplu taşıma kullananlara müjdeli haber duyuruldu! Artık indirimli biniş yapılabilecek

İzmir halkına müjdeli haber geldi. Toplu taşıma kullanıcıları artık kart taşıma derdinden kurtuluyor. İzmirim Kart'a ek olarak geliştirilen Dijital Kart uygulaması ile telefonlarıyla biniş yapabilecekler. İşte detaylar...

İzmir'de toplu taşıma kullanıcıları için sevindirici bir gelişme yaşanıyor. Artık İzmirim Kart'a ek olarak telefonlarında Dijital Kart uygulamasını kullanarak da toplu taşımayı tercih edebilecekler. Bu yenilikle birlikte fiziksel bir kart taşıma zorunluluğu ortadan kalkıyor.

ULAŞIMDA DEVRİM: KARTLI İNDİRİM SİSTEMİ ARTIK DİJİTALDE!

Dijital Kart ile kullanıcılar, telefonlarıyla toplu taşıma araçlarına binebilecekler. İzmirim Kart Mobil Uygulaması üzerinden kolayca kart oluşturabilecek ve bakiye yükleyebilecekler. QR kod veya NCF teknolojisi kullanarak turnikelere okutarak biniş yapabilecekler.

FARKLI KULLANICI GRUPLARINA UYGUN SEÇENEKLER

Dijital Kart, tam, öğrenci, öğretmen, 60 yaş ve 65 yaş olmak üzere 5 farklı kart tipine sahip olacak. Bu sayede her kullanıcı grubu kendi ihtiyaçlarına uygun bir kart seçeneği bulabilecek.

AYNI AVANTAJLAR, DİJİTAL ORTAMDA

Dijital Kart sahipleri, fiziksel kartla aynı avantajlardan yararlanabilecekler. Aktarma hakkı, indirimli biniş, halk taşıt uygulaması ve gittiğin kadar öde haklarından dijital kart sahipleri de faydalanabilecekler.

BİR TC KİMLİK NUMARASINA BİR DİJİTAL KART

Ancak, Dijital Kart'a bakiye yükleme ve sorgulama işlemleri için fiziksel bir karta gereksinim duyulacak ve bir TC kimlik numarasına yalnızca bir dijital kart tanımlanabilecektir.

İzmir'de toplu taşıma kullanıcıları için bu yeni dönem, hem kullanım kolaylığı sağlayacak hem de esneklik sunarak toplu taşımada daha verimli bir deneyim sunmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

DEM Partili Ceylanpınar Belediyesi'nden T.C. ibaresi kaldırıldı
CHP’li Üsküdar Belediyesi, Medipol’ün inşaatını durdurdu
İstanbul'da o tarihte ekmeğin fiyatı 15 TL'ye yükselecek! Giderler her ay artıyor
Ankara'da Yaşayan Emeklilere Müjde: ABB Hesaplara Para ve Et Yardımı Yaptı!
AK Partili Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 7 milyon liralık yurt dışı gezisi