İzmir'deki Elektrik Faciasının Ardındaki Korkunç Gerçekler! Bilirkişi Raporu Tamamlandı!

İzmir’de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak yaşamını yitiren iki kişinin ölümüne neden olan olayda bilirkişi raporu hazırlandı. Mazgalın altında iptal edilen koruyucu boru nedeniyle kablonun yalıtım özelliğini kaybettiği belirlendi.

İzmir’in Alsancak semtinde, 12 Temmuz’da meydana gelen olayda, Özge Ceren Deniz, su birikintisine basarak elektrik akımına kapıldı. Ona yardım etmek isteyen İnanç Öktemay da aynı kaderi paylaşarak hayatını kaybetti. Olayın ardından, sorumlu kurumların tespit edilmesi için bir grup avukatın İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurusu üzerine bilirkişi incelemesi yapıldı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA ŞOK DETAYLAR


Tamamlanan bilirkişi raporunda, elektrik kablosunun mazgalın hemen altında bulunduğu ve bu bölümdeki koruyucu borunun iptal edildiği belirtildi. Kablonun derinliğinin yalnızca 15 santimetre olduğu, mazgalın kabloya baskı yapması sonucu yalıtımının bozulduğu ifade edildi. Bu durumun elektrik akımına kapılmaya neden olduğu vurgulandı.

Başvuruyu yapan avukatlardan Murat Fatih Ülkü, "Kablo derinliğinin yeterli olmaması ve koruyucu borunun iptal edilmesi, mazgalın kabloyu ezmesine ve yalıtım hasarına yol açmıştır" dedi. Ayrıca, trafo merkezinden dağıtım panolarına giden enerji kablolarının risk taşıyıp taşımadığının tespit edilemediğini, çünkü kablo üzerlerinin açılmasının mevcut durumda mümkün olmadığını belirtti.
Ülkü, olayın üstünden 2,5 ay geçmesine rağmen unutulmaya yüz tutulduğunu vurgulayarak, benzer olayların tekrar yaşanmaması için tüm sokak ve caddelerde elektrik tesisatlarının denetlenmesi gerektiğini ifade etti. İzmir’deki bu üzücü olayın ardından, 42 sanık hakkında "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan dava açılmış durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.