İzmir'deki Yangın Büyüyor! Alevler Yerleşim Yerlerine Dayandı

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde meydana gelen orman yangını, saatler ilerledikçe kontrol edilemez bir hale geldi. Alevler hızla yayılırken, yerleşim yerlerine kadar ulaştı.

İzmir'de yangının çıkış noktası olan Karşıyaka ilçesi Yamanlar Karatepe mevkiinde yangın söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, yangına ilk müdahaleyi dün akşam saat 21.15’te gerçekleştirdi. Gece boyunca devam eden çalışmalar kapsamında 13 arazöz, 3 su ikmal aracı, 2 dozer ve 3 yer ekibi, yangını kontrol altına almak için yoğun çaba gösterdi.

HAVA ARAÇLARI DEVREDE: ALEVLERLE MÜCADELE ZORLAŞIYOR

Gün doğumuyla birlikte yangına havadan müdahale başladı. Ekipler, 2 uçak, 5 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 2 dozerle karadan yangını söndürme çalışmalarını sürdürüyor. Ancak bölgede etkili olan güçlü rüzgar, yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor. Yetkililer, yangının daha fazla büyümesini önlemek ve yerleşim yerlerini korumak için yoğun bir mücadele veriyor.

YERLEŞİM YERLERİNE ULAŞTI

Karşıyaka'da meydana gelen yangın, saatler ilerledikçe şiddetini artırıyor. Alevler, kontrol altına alınamadan yerleşim bölgelerine kadar ilerledi. Yangının büyümesi, çevrede büyük endişe yarattı. Bir yurttaş, yangının yerleşim alanlarına ulaştığı anları cep telefonuyla kaydetti. Görüntülerde, alevlerin evlere yaklaştığı ve dumanların gökyüzünü kapladığı anlar net bir şekilde gözlemlenebiliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.