İzmir'e ''Yeni Hayat’ geliyor!

"İnsanın insana verebileceği en güzel hediye yeni hayat'tır," sloganı ile yola çıkan gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, üstlendiği misyonu 3-9 Kasım organ bağış haftasında 1000 organ bağışçısına ulaşmayı hedefliyor.Türkiye'nin...

"İnsanın insana verebileceği en güzel hediye yeni hayat'tır," sloganı ile yola çıkan gazeteci Tuluhan Tekelioğlu, üstlendiği misyonu 3-9 Kasım organ bağış haftasında 1000 organ bağışçısına ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye'nin ilk organ nakli belgeseli olan Yeni Hayat filmiyle, birçok kentte toplam 567 organ bağışçısı toplayan Tekelioğlu'nun hedefi, 3-9 Kasım organ bağış haftasında, 1000 bağışçıya ulaşmak.


Bu amaçla Ege turuna çıkan Gazeteci Tekelioğlu, 3 Kasım'da Bornova Belediyesi Kültür Merkezi'nde Bornovalılar'la, 6 Kasım Pazartesi Urla Kültür Merkezi'nde Urlalılar'la, 7 Kasım Çarşamba günü Karşıyakalılar'la buluşacak. "

"Türkiye'de organ bağış oranının milyonda 5 olduğunu hatırlarsak, organ bağışçısı her insanın kahraman olduğunu düşünebiliriz" diyen Tekelioğlu, başlattığı bu misyonu, Turkiye'de organ bekleyen tek bir kisi kalmayana kadar devam ettireceğini söylüyor.Türkiye'de 18 yaş üstü her 6 kişiden biri böbrek yetmezliği yaşıyor ama bilmiyor. Hergün 10 insan organ nakli olamadığı için hayatını kaybediyor. Türkiye'de tıka basa bir stadyumu dolduracak sayıda insan organ nakli için bekleme listelerinde kayıtlı. Bu sayı 60 bin. Kendilerine organ bağışlayanların sayısı ise milyon kişide 5 kişi!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Vücut ve organ temizleyici!: İşte padişahların zinde kalmalarının sırrı!
Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımında dikkat edin!: Göz sağlığınız tehlikeye girebilir
Hurma ve Hurma Çekirdeğinin Sağlık İçin İnanılmaz Faydaları!
Uzmanlar Uyarıyor: Elektronik Sigara Gençlerin Beyin Gelişimini Tehdit Ediyor
Doğal Yöntemlerle Sağlıklı Zayıflama Trendi