İzmir'in yeni kabusu! Vatandaşlar yolda yürümeye korkuyor!

İzmir'de sıcak ve nemli havaların etkisiyle artan beyaz sinekler, şehirde yaşamı zorlaştırdı. Parklarda, sokaklarda ve sahillerde sinek istilası halkın huzurunu bozuyor.

İzmir'de sıcak ve nemli havaların etkisiyle artan beyaz sinekler, şehrin dört bir yanında vatandaşlara rahatsızlık veriyor. Özellikle parklar, bahçeler ve sahil kenarları sineklerin yoğunlaştığı bölgeler olarak dikkat çekiyor. Şehir sakinleri, yolda yürürken sineklerin ağızlarına ve burunlarına kaçmasından şikayet ederken, yetkililerden acilen önlem alınmasını talep ediyor.

Özellikle Kahramanlar Mahallesi’nde beyaz sinek sayısında ciddi bir artış gözlemleniyor. Mahalle sakinlerinden Cengiz Abursu, sineklerin kaşıntıya ve rahatsızlığa neden olduğunu belirterek, "İlaçlama yapılmadıkça bu problem sürecek. Yetkililerden acilen ilaçlama çalışmalarını hızlandırmalarını bekliyoruz," dedi. Benzer şekilde, lise öğrencisi Efe Yalçın da parklarda sineklerin ağız, burun ve gözlerine kaçtığını, bu durumun yaşamı zorlaştırdığını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, halktan gelen şikayetlerin artması üzerine ilaçlama çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Mamay ise bu sineklerin insan sağlığı açısından bir tehdit oluşturmadığını belirtti. Beyaz sineklerin sadece tarımsal alanlara zarar verdiğini vurgulayan Mamay, "İnsanlara bulaşan bir hastalığa vektörlük yaptıklarına dair bilimsel bir kayıt yok. Ancak sıcak ve nemli hava, bu sineklerin popülasyonunu artırıyor," dedi.

Doç. Dr. Mamay ayrıca, beyaz sineklerin kış aylarına doğru doğal ömürlerini tamamlayacaklarını ve popülasyonlarının düşeceğini belirterek, çevreye zarar vermemek için gereksiz ilaçlamadan kaçınılması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.