İzmit Körfezi’nde akaryakıt sızıntısı!

Önceki gün, Dilovası’nda bulunan bir limanda yakıt tankından yaşanan sızıntı kirliliğe yol açtı.Limandan denize yayılan yakıt nedeniyle acil müdahale ekipleri ve deniz temizlik şirketlerine bağlı ekipler limanın bulunduğu...

Önceki gün, Dilovası’nda bulunan bir limanda yakıt tankından yaşanan sızıntı kirliliğe yol açtı.

Limandan denize yayılan yakıt nedeniyle acil müdahale ekipleri ve deniz temizlik şirketlerine bağlı ekipler limanın bulunduğu bölgeye gelerek çalışma yaptı. Rüzgarın etkisiyle Dilovası’nda yaşanan kirlilik Körfez ve Derince bölgesine kadar ulaştı.

Kirliliğin yaşandığı bölgeye barikatlar çekilerek, sızıntı önlenmeye çalışıldı. Yakıt toplama gemisi ile bölgede temizlik çalışması yapıldı. İskelelere yanaşan gemilerin etrafına bariyerler çekilerek yakıt toplandı. Körfez’de bulunan limanlarda demirli bulunan gemiler de kirlilikten etkilendi. Gemilerin bordoları petrole bulanırken, temizlik çalışmasının ardından limanlardan ayrıldılar. Sızıntının olduğu limanda bariyerlerin çekildiği bölgede temizlik çalışmaları devam ederken, yetkililer incelemede bulundu.

DENİZ HAYATI TEHLİKEDE!

Sabah saatlerinde önce Poliport Limanı ve daha sonra İzmit Körfezi'nde 28 bölgede ortaya çıkan deniz kirliliği, tüm körfez deniz hayatını tehdit eder boyuta ulaştı. Deniz Haber Ajansı muhabirlerinin çektiği görüntüler facianın büyüklüğünü ortaya koyuyor.

Poliport Limanı, Evyapport Limanı, DP World Yarımca Limanı, Tüpraş İskelesi ve Harikalar Sahili'nin bulundUğu 20 millik alan içerisinde görülen yakıt sızıntısı deniz kuşlarının ölümüne neden olurken, onlarca deniz canlısının yok olmasına yol açtı.

GEMİ BORDALARI PETROLE BULANDI

Poliport Limanı, Evyapport Limanı, DP World Yarımca Limanı, Tüpraş İskelesi ve İGSAS'ın bulunduğu bölgede bulunan gemilerin bordoları petrole bulanırken, başta Med Marine Acil Müdahale Ekipleri, Seagull Deniz Temizlik Şirketi ve Mare Deniz Temizlik Şirketi 28 bölgede temzilik yaparken, bordası temizlenmeyen gemilerin kalkışına izin verilmiyor.

Öte yandan, petrol kirliliğinin Derince Limanı'na kadar ulaştığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Derinizde bulunan bu lekeler ne anlama geliyor?
Gerçekten bir zeka geninin olup olmadığını öğrenmenin zamanı: Deha miras alınır mı?
Ayder Yaylası'nda bulundu: Sosyal medyada bir anda yayıldı! Cryptanthus bivittatus
Hafızanız size oyun oynuyor! Keskin gözlüler gizli atkıyı şıp diye buluyor!
Salgın hızla yayılıyor: O bölgede eğitime ara!