İzmit'te İstinat Duvarı Çöktü: Yol ve Bina Zarar Gördü

İzmit'te Bekirdere Mahallesi'nde istinat duvarı çöktü, yol ve bina zarar gördü. Dün akşam meydana gelen olayda, 5 katlı bir bina tahliye edildi. İş makinesiyle yol desteklendi.

İzmit'in Bekirdere Mahallesi'nde yaşanan istinat duvarı çökmesi, ciddi bir güvenlik endişesine yol açtı. Dün akşam meydana gelen olayda, duvarla birlikte yolun çökmesiyle birlikte 5 katlı bir bina tahliye edildi. Ekipler, çöküşü önlemek için iş makineleriyle müdahale etti. Önceden yaşanan benzer bir olayın ardından yapılan onarımın ardından tekrar çökme, bölge sakinlerini endişelendiriyor.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, 5 ay önce bir kısmı çöken istinat duvarının diğer bölümü de yıkıldı. Duvarla birlikte yol da çökerken, 5 katlı bir binanın tahliye edilmesi gerekti.

Olay, dün akşam Bekirdere Mahallesi Sabır Sokak'ta meydana geldi. Bilgilere göre, sokak ile inşaat temelinin arasında bulunan istinat duvarı, henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. Duvarın yıkılmasıyla birlikte yolun bir bölümünde çökme meydana geldi. Olayın ihbar edilmesi üzerine itfaiye, AFAD ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Polis ekipleri sokakları şeritlerle kapatırken, yayaların sokaktan giriş ve çıkışı engellendi. Ekipler, bölgedeki 5 katlı binadaki 5 daireyi ve zemin kattaki bir fırını tahliye etti. Sokaktaki tam çöküşü engellemek için iş makinesi bölgeye sevk edildi ve yol desteklendi.

Önceden de istinat duvarının 5 ay önce çöktüğü ve tamir edildiği bilgisine de yer verildi.

Kuaför dükkanı sahibi Yavuz Fındık, "İstinat duvarı daha önce çökmüştü, belediye ekipleri tamir etti. Tamir işlemlerinden sonra sokak tekrar açıldı. Ancak dün gece toprak kayması tekrar yaşandı. Sabah dükkanımı açtığımda, toprak yavaş yavaş kaymaya devam ediyordu. İş makinesi şu an toprağa dayanarak duruyor. Fırın sahibi bir an önce yapılanmanın yapılmasını talep ediyor," şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Çorum'da polis memuru uzman çavuşu öldürdü
Hakan Ateş Seçil Erzan davasıyla ilgili ilk kez itiraf etti!
Özgür Özel, Müsavat Dervişoğlu'nu Ziyaret Edecek
Gülben Ergen Sosyal Medyada Çocuk İstismarı İçin İsyan Etti
Gaziantep'te kadın cinayeti: Tartıştığı eşini öldürdü, oğlu ve damadını yaraladı