İzmit'te Kaldırımda Yürüyen Genç Kurşunla Yaralandı: Şüpheliler Yakalandı

İzmit'te 25 Eylül akşamı, ekmek alırken bir otomobilden açılan ateş sonucu Çınar E. kolundan yaralandı. Olayla ilgili M.B. ve kuzeni H.E.B. yakalanarak gözaltına alındı. M.B., Çınar’ı kasten yaralama suçlamasıyla tutuklanırken, A.B. serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor.

25 Eylül akşamı İzmit'in 28 Haziran Mahallesi'nde Dere Sokak'ta meydana gelen olayda, Çınar E. isimli genç, yakındaki bir marketten ekmek aldıktan sonra kaldırımda yürüyerek evine dönüyordu. Bu sırada, sürücüsü ve plakası henüz tespit edilemeyen bir otomobilden ateş açıldı. Çınar E. bu saldırıda kolundan yaralandı; şüpheliler ise hızla olay yerinden uzaklaştı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, olaya dair yürütülen soruşturma sonucunda, Çınar’ı vuran kişinin M.B. olduğunu ve yanında kuzeni H.E.B. ile birlikte hareket ettiğini belirledi. İki kuzen, kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındı. Ekipler, M.B. ve H.E.B.’nin olay günü M.B.’nin babası A.B.’yi darbeden kişileri takip ettiklerini ve ateş ederken merminin yanlışlıkla Çınar’a isabet ettiğini tespit etti.

Olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla baba A.B. de gözaltına alındı. Üç şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından "kasten yaralama" ve "genel güvenliği kasten tehlikeye sokma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifade veren şüpheliler, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderildi.

Mahkeme sürecinde, M.B. tutuklanırken, A.B. serbest bırakıldı. Olay anında M.B.’nin yanında bulunan 17 yaşındaki kuzeni H.E.B., adli kontrol şartıyla salıverildi. M.B., Çınar E.’yi kasten yaralamak ve genel güvenliği tehlikeye sokma suçlarından cezaevine gönderildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.