James Webb Teleskobu ilk görüntüleri göndermeye başladı

James Webb Teleskobu tarafından Dünya’ya gönderilen ilk görüntüler, teleskobun eskisinden çok daha net görüntüler yakalama konusundaki hünerini gözler önüne serdi.

Bildiğiniz gibi bugüne kadar geliştirilen en gelişmiş uzay teleskobu olan James Webb Teleskobu, geçtiğimiz yılın aralık ayında uzaya gönderildi. Gönderildiği pozisyonda yerini aldıktan sonra, aradan geçen aylarda kurulumunu tamamlayan ve aynalarının senkronizasyonunu gerçekleştiren teleskop, ilk görüntüleri göndermeye başladı.

James Webb teleskobu projesinin hayata geçirilmesi yıllarca uğraşılmış ve milyarlarca dolar para harcanmış olsa da, teleskop tarafından gönderilen ilk görüntüler bu yatırımın karşılığını vereceğini gösteriyor. Çünkü Webb teleskobu öncüllerine kıyasla çok daha net görüntüler yakalıyor. Bu duruma dikkat çekmek isteyen NASA da Twitter üzerinden kısa bir video yayınladı. Videoda aynı galaksinin hem Spitzer ile çekilmiş görüntüsü, hem de Webb teleskobu ile çekilmiş görüntüsü art arda sunuluyor. Aradaki fark gerçekten etkileyici.

NASA’nın ilk kızıl ötesi uzay teleskobu olan Spitzer, 2003 yılında faaliyet girmiş ve çektiği görüntülerle o dönemde herkesi etkilemişti. Ancak James Webb teleskobu tarafından gönderilen ilk görüntüler, o günden bu yana ne kadar büyük yol alındığını gözler önüne seriyor. NASA tarafından paylaşılan videoyu aşağıda bulabilirsiniz.

NASA tarafından paylaşılan bu kısa videoda eskisinden çok daha net bir şekilde görme şansı yakaladığımız bu galaksi, Samanyolu’nun küçük bir uydu galaksisi olan Büyük Macellan Bulutu. Yüz binlerce yıldıza ev sahipliği yapan bu gökadanın görüntüsünde kontrastı artırmak için kırmızı renk paleti tercih edilmiş.

Galaxy S22, iPhone 13’ten üç kat fazla değer kaybetti

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!
iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!