Jandarma''da ''Balyoz'' tırpanı

Jandarma Genel Komutanlığında emekliye sevk edilecek general ve albayların listesi Resmi Gazete''de yayımlandı. Listede hem FETÖ''ye karşı mücadele etmiş hem de kumpas mağduru olmuş Aziz Yılmaz, Hüseyin Topuz, Yusuf Kelleli gibi isimlerin olması dikkat çekti

Doğukan Devrim İpek

Jandarma Genel Komutanlığı mensubu subayların emekliye sevk edilmeleri ve bir üst rütbeye terfi ettirilmesine ilişkin cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 3 tuğgeneral, 31 albay emekliye sevk edilirken, 5’i general olmak üzere 18 subay, bir üst rütbeye terfi ettirildi. Emekliye sevk edilenler içinde kumpas mağduru olanların ve FETÖ'ye karşı mücadele edenlerin ağırlıkta olması dikkat çekti. Emekliye sevk edilen Albay Aziz Yılmaz, Albay Yusuf Kelleli ve Albay Hüseyin Topuz FETÖ’nün Balyoz Kumpası'nda yıllarca hapis yatarak mağdur olmuşlardı.

Emekliye sevk edilen Albay Bektaş Arslan, Albay İsmet Cansaran ve Tuğgeneral Mehmet Artar gibi isimler de FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı mücade ederek, o gece yayınlanan kanunsuz emirlere uymamışlardı.

Öte yandan bir diğer Balyoz Kumpası mağduru Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu ise Tümgeneral rütbesine yükseltilerek, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı olarak atandı.

Jandarma kaynakları jandarmada yapılan tayin, terfi ve emeklilik listelerinin oluşmasında siyasi iradenin etkin olduğunu, liyakat sisteminin devredışı bırakıldığını öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor