Japon donanması tam ekip alarmda! İki askeri helikopter düştü: 1 ölü 7 kayıp var

Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri'ne ait iki SH-60K tipi helikopter, henüz belirlenemeyen bir nedenle eğitim sırasında Pasifik Okyanusu'na düştü. Kazada bir mürettebat üyesinin cansız bedenine ulaşılırken, kayıp olan 7 kişiyi bulma çalışmaları devam ediyor.

Japonya Savunma Bakanlığı, Japonya Deniz Kuvvetleri'ne (MSDF) ait iki SH-60K tipi helikopterin, 20 Nisan gecesi gerçekleştirilen denizaltı savaşı eğitim uçuşu sırasında Izu Takımadaları açıklarında düştüğünü duyurdu. Her birinde 4 mürettebat bulunan helikopterlerle yerel saatle 22.38 ve 23.04'te temasın kesildiği bildirildi.

ARAMA ÇALIŞMALARININ DEVAM EDİYOR

Bakanlık, yapılan arama çalışmalarında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ve kazadan sonra kayıp olan 7 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. SH-60K tipi helikopterlerin yer aldığı tüm eğitimlerin geçici olarak durdurulduğu ifade edildi.

Savunma Bakanı Minoru Kihara, helikopterlerin birbirleriyle çarpıştığı ihtimalini değerlendirdiğini belirtti. 2 uçuş kayıt cihazının ve parçaların birbirine son derece yakın noktalarda bulunduğunu paylaşan Kihara, bakanlığın kayıp mürettebatı kurtarmak için tüm çabaları göstereceğini vurguladı.

Geçtiğimiz yıl, SDF'ye ait bir askeri helikopter Miyako adasının kuzeyinde radardan kaybolmuş ve denize düşmüştü. Bu kazada 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Özel 'yeni anayasa' ile ilgili konuştu: "Çok uzağız"
Ankara'da trafiğe çıkacak olanlar için uyarı: Belirli yollar kapanacak
Selin Şekerci'den Kötü Haber Geldi!
Ex'ten Yine Olmadı! Jennifer Lopez ve Ben Affleck Boşanıyor!
Sosyal medyanın yeni fenomeni güvenlik çıktı! Hırsıza cilve yapan güvenlik viral oldu!