Japon otomotiv devi 1,7 milyon aracını geri çağırıyor!

Honda, 1,7 milyon aracını geri çağırdığını duyurdu. NHTSA'ya göre, bu geri çağırma, direksiyon dişli kutusundaki üretim hataları nedeniyle kazalara yol açma riski taşıyor.

Honda, ABD’de yaklaşık 1,7 milyon aracını geri çağıracağını açıkladı. NHTSA'nın bildirdiğine göre, 2023-2025 model Acura Integra, Civic Type R, CR-V Hybrid gibi araçlar geri çağrılacak. Direksiyon dişli kutusundaki üretim hatası, aşırı sürtünmeye ve direksiyonun dönmesinde zorluğa yol açarak kazalara neden olabilir.

Dünyaca ünlü otomobil markası Honda, yaklaşık 1,7 milyon aracını geri çağıracağını açıkladı. 

ABD Ulusal Kara Yolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yapılan duyuruda, geri çağırma kapsamına 2023-2025 model Acura Integra, Civic Type R, CR-V Hybrid, CR-V, HR-V ile 2022-2025 model Civic ve Civic Hatchback araçlarının girdiği belirtildi. Ayrıca, 2024-2025 model Acura Integra Type S ve 2025 model CR-V Fuel Cell EV, Civic Hybrid ve Civic Hatchback Hybrid araçlarının da geri çağrılacağı ifade edildi.

Geri çağrılmanın sebebi, direksiyon dişli kutusunun hatalı üretim olasılığı olarak açıklandı. Bu durum, aşırı iç sürtünmeye yol açarak direksiyonun dönmesinde zorluk yaratabileceği ve bunun da kaza ve yaralanma riskini artırabileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.