Japon uzmandan korkutan açıklama: 7 üzeri deprem beklenen il ve ilçeler

Bugün Marmaris, Malatya ve Bursa depremle sarsıldı. Japon deprem uzmanı Yoshinori bunların korkulacak depremler olmadığını söyledi. Moriwaki, 7 üzeri deprem uyarısıyla tehlikenin büyüklüğüne dikkat çekti. 7 ve üzeri deprem beklenen il ve ilçeleri sıraladı.

Bursalılar, saat 10:45'te meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki yer sarsıntısıyla endişe duydu. Deprem, 13,2 kilometre derinlikte gerçekleşti ve İstanbullular da hissetti. Japon deprem uzmanı Moriwaki'ye göre, bu deprem daha büyük sarsıntıların öncüsü niteliğinde.

Moriwaki, son depremin şiddetinin düşük olmasına rağmen benzer artçı sarsıntıların sık sık yaşanacağını belirtti. TGRT'ye konuşan Moriwaki, bölgedeki zeminin yumuşak olduğunu ve muhtemelen 7'nin üzerinde bir depremde büyük yıkım yaşanabileceğini vurguladı.

7 ÜZERİ DEPREM BEKLENEN İL VE İLÇELER

Ayrıca, son 2 yıldır Türkiye'deki tüm fay hatlarında art arda depremler yaşandığını ifade eden Moriwaki, bunun olağandışı olduğunu ve biriken enerjinin tehlikeli olabileceğini önceden dile getirmişti.

Moriwaki'nin uyarılarına göre, meydana gelen 3,5 büyüklüğündeki Gemlik depremi sonrasında ara sıra Konya, Malatya gibi bölgelerde de sarsıntılar yaşandı. Bu tür düşük şiddetli depremlerin, daha büyük sarsıntıların habercisi olduğunu belirtti. Güney fay hattının kuzey fay hattını tetiklediğini ve Bursa-Gemlik, Balıkesir, Yalova gibi bölgelerde 7'nin üzerinde bir deprem beklediğini ekledi. Bandırma tarafında ise sık sık küçük çaplı sarsıntılar meydana geldiğini ve bu durumun büyük bir depremin habercisi olabileceğini sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Oğuz Murat Aci'nin babası 'sansür' iddialarının ardından sessizliğini bozdu: Aradı günah çıkardı
Eski Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz kendi açıklamasına yayın yasağı getirtti
Sinan Ateş dosyasında bir kilit soru, 06 AT 5021 plaka kime ait
'BOZDOĞAN-37' operasyonlarında 92 mağara imha edildi
23 kişiyi öldürmüşlerdi: Hizbullah tetikçileri tazminat istiyor