Japonya-Kuzey Kore resmi futbol maçı planlanan tarihte olamayacak!

Japonya milli futbol takımının, Kuzey Kore ile resmi futbol maçının, tarihi değişiyor! Maç planlanan tarihte oynanmayacak! Japonya-Kuzey Kore maçının tarihi kesin olarak değişiyor! İşte o kesinleşen tarih..

Japonya milli futbol takımı "Samurai Blue"nun, 2026 FIFA Dünya Kupası Asya Elemeleri  B Grubu ikinci maçında Kuzey Kore ile oynadığı maç durumu güncellendi.


 Asya Futbol Konfederasyonu (AFC), 26 Mart'ta Pyongyang'da oynanacak maçın "öngörülemeyen koşullar nedeniyle" planlandığı gibi yapılmayacağını söyledi.
 Kararın ``FIFA ve ilgili taraflara danışılarak'' alındığı ve ``Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Futbol Federasyonu'nun AFC'ye ``kaçınılmaz koşullar nedeniyle maçın ertelenmesi gerektiği'' yönünde bilgi verdiği bildirildi. Bunun, bildirime yanıt olarak yapıldığı kaydedildi.


 TARAFSIZ MEKAN!


 Kuzey Kore ile Japonya arasında oynanacak futbol maçına ilişkin konu, FIFA'nın ilgili komitesine iletilmiş olup, maçın durumu hakkında ilerleyen süreçte güncelleme yapılacaktır.
 Japonya Futbol Federasyonu (JFA) başkanı Kozo Tajima, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin "maça ev sahipliği yapmayacağını" belirterek, karşılaşmanın Japonya'da ev sahipliği yapma ihtimalinin de tartışıldığını söyledi.
 21 Mart'ta Tokyo Ulusal Stadyum'da oynanan 2026 FIFA Dünya Kupası AFC Elemeleri B Grubu'ndaki ilk karşılaşmayı "Samurai Blue" takımı 1-0 kazandı. Samuray Mavisi takımın, ilk olarak 26 Mart'ta duyurulduğu Japonya-Kuzey Kore maçı için  Pekin'de yaptığı antrenmanın ardından bu hafta başında Pyongyang'a varacağı zaten açıklanmıştı.  Dünya Kupası Asya  İkinci Eleme Turu B Grubu'nda Japonya dokuz puanla birinci, Suriye dört puanla ikinci, Kuzey Kore üç puanla ve Myanmar bir puanla birinci oldu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Nikola Jokic, Üçüncü MVP Ödülüyle NBA Tarihine İsim Yazdırdı
Kayserispor'a FIFA'dan Transfer Yasağı: Kurallara Uyum İhlali
Real Madrid Bayern Münih Maçında Tartışmalı Ofsayt Kararı
Ergin Ataman'ın Panathinaikos'taki Zaferi: Yunan Basketbolunda Devrim!
TFF Başkanı Büyükekşi: Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası'na Umutsuz Bakmıyor