Japonya nükleer füzyon tetikleyici lazer ile uzay çöplerini temizleyecek

Japonya'dan çevreci adım: lazer gücüyle uzay çöpleri temizliği. Gezegenin etrafında 100 trilyon eski uydu parçasının biriktiği bilinirken, EX-Fusion'un geliştirdiği lazer teknolojisi, uzay çöplerini temizleme hedefine odaklanıyor.

Japon bir girişim, EX-Fusion, nükleer füzyon gücü için geliştirdiği lazerleri kullanarak uzay çöplerini temizleme planını duyurdu. Diyot pompalı katı hal (DPSS) lazer teknolojisi, hidrojen yakıt topağını patlatarak uzay enkazını hedef almayı amaçlıyor.

YENİ TEKNOLOJİ: NÜKLEER FÜZYON GÜCÜYLE UZAY TEMİZLİĞİ

EX-Fusion'un DPSS lazeri, Güneş'te doğal olarak oluşan füzyon reaksiyonunu tetiklemek ve uzay çöplerini yavaşlatmak için kullanılacak. Şirket, lazerin gücünün nükleer füzyona göre düşük olduğunu ancak teknik zorlukları aşabileceklerini belirtiyor.

ANLAŞMA İLE İLERLEME: EOS SPACE SYSTEMS İLE İŞBİRLİĞİ

EX-Fusion, Avustralyalı şirket EOS Space Systems ile anlaşma imzalayarak uzay çöplerini takip etme ve temizleme konusunda ilerleme kaydediyor.

İLK HEDEF: 10 CM'DEN KÜÇÜK ENKAZLAR

Başlangıçta, EX-Fusion, yer tabanlı lazerlerin ulaşamadığı 10 cm'den küçük uzay enkazlarını hedef alacak. Lazer, enkazı yavaşlatarak yörünge hızından çıkaracak.

UZAY ÇÖPLERİ TEHDİT OLUŞTURUYOR: 100 TRİLYON PARÇA

Dünya çevresinde 100 trilyon eski uydu parçasının biriktiği tahmin ediliyor. Uzmanlar, bu çöplerin aktif uydulara zarar verebileceği, astronomik gözlemleri engelleyebileceği ve roket fırlatmalarını önleyebileceği uyarısında bulunuyor.

BİLİM İNSANLARI ÇAĞRI YAPIYOR: UZAY ÇÖPLERİNE KARŞI EYLEM ZAMANI

Geçtiğimiz yıl, havacılık ve uydu şirketleri, hükümetlere "otoyol kodu" benimsemeleri çağrısında bulundu. Bilim insanları ise uzay çöpleriyle mücadele için bağlayıcı bir anlaşma yapılması gerektiğini vurguluyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!
Oyun dünyasında RTS nedir?
Shadow Robot Company'den Devrim Niteliğinde Robotik El: İnsan Elinden %50 Daha Büyük!
Bilim insanları duyurdu: Dünya'nın içindeki bir gezegen keşfedildi
Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kötü haber: Bu özellik sadece Premium abonelere sunulacak