Japonya’da çığ felaketi yaşandı: 3 kişi kayıp

Japonya'nın Hokkaido eyaletinde Rishiri Dağı'nda meydana gelen çığ felaketinde 3 kişi çığ altında kaldı. Olayın ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları devam ederken, benzer çığ felaketleri ülke genelinde endişe yaratmış durumda.

Japonya'nın Hokkaido eyaletindeki Rishiri Dağı'nda meydana gelen çığ düşmesi sonucu 3 kişinin çığ altında kaldığı bildirildi. Çığ felaketi, yerel saatle 12.30 sularında meydana gelirken, o sırada bölgede birçok kişinin kayak yaptığı belirtildi. Çığ altında kalan kişilerin sayısının net olmamakla birlikte 3 olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca kişilerin kimlikleri de henüz belli değil.

Olayın ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ve en az 3 kişinin çığ altında kaldığı tespit edildi. Bu olay, Japonya'da son zamanlarda yaşanan çığ felaketlerinin bir benzeri olarak kaydedilirken, dün Nagano eyaletindeki Kazafuki Dağı'nda ve Tottori eyaletindeki Daisen Dağı'nda da çığlar meydana gelmişti. Dün meydana gelen çığ felaketinde hafif şekilde yaralanan 2 kişi helikopterle kurtarılırken, Tottori eyaletindeki çığ felaketinde ise 1 kişi bölgedeki bir dağcı tarafından kurtarılmıştı. Ancak, kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları hala sürdürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Varşova'daki Alışveriş Merkezinde Yangın Büyük Hasar'a Sebep Oldu
Gazze'deki Filistinliler Zorla Yerinden Ediliyor: UNRWA Uyarısı
Tunus'ta 2,500 Afrikalı Düzensiz Göçmen Gönüllü Olarak Ülkelerine Döndü
Ukrayna Güçleri, Donetsk'te Rus Uçağını Düşürdü: Zelenski Açıkladı
Sanal Gerçeklik ve Yapay Zeka Destekli Avatarlarla Eğitim