Japonya'da Dolar Karşısında Yen Değer Kaybı Endişesi: Yetkililerden Uyarı ve Hazırlık Sinyali

Japon yetkililer, dolar karşısında yenin değer kaybı endişesiyle harekete geçiyor. Dolar/yen paritesi 155,74 ile son 34 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Maliye Bakanı, piyasayı yakından izlediklerini ve uygun önlemler alacaklarını belirtti.

Japonya'da hükümet ve finansal otoriteler, dolar karşısında yenin değer kaybıyla ilgili endişelerini dile getiriyor. Dolar/yen paritesi, 1990'dan bu yana ilk kez 155 seviyesinin üzerine çıkarak 155,74'e yükseldi. Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi, piyasayı yakından izlediklerini ve gerekli önlemleri alacaklarını ifade ederken, Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, döviz hareketlerinin istikrarlı olması gerektiğini vurguladı.

Japon yetkililer, yenin dolar karşısındaki ani düşüşünden endişe duyuyorlar. Dolar/yen paritesi dün, 1990'dan bu yana ilk kez 155 seviyesinin üzerine çıkarak 155,74'e kadar yükseldi ve bu da son 34 yılın en yüksek seviyesi oldu.

Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi, meclis konuşmasında, hükümetin yenin değer kaybına karşı uygun önlemleri alacağına dair işaretler verdi. Bakan Suzuki, "Piyasayı yakından takip ediyoruz ve duruma uygun bir yanıt verme kararlılığımızda bir değişiklik yok" dedi.

Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, döviz hareketlerinin ekonomik temellere dayalı olarak istikrarlı olması gerektiğini vurguladı. Hayaşi, "Aşırı dalgalanmaların istenmeyen olduğunu düşünüyoruz. Hükümet, piyasa gelişmelerini yakından takip edecek ve gerekli adımları atacaktır" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Haftalık Finansal Değerlendirme: Borsa ve Altın Yükseldi, Kıymetli Maden Fonları Öne Çıktı
Habas ve Renault İş Birliğiyle Türk Otomotiv Endüstrisi Güçleniyor!
17 Mayıs 2024 Altın tutarları
Dikkat! Bu Sahillere Giriş Yasak! Cezası 387 Bin Lira
ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi