Japonya'da Enkaz Altından 295 Kişi Kurtarıldı

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, bugün itibariyle 80'lerindeki bir kadın dahil olmak üzere toplamda 295 kişinin enkaz altından kurtarıldığını açıkladı.

Japonya Başbakanı Fumio Kishida, bugün itibariyle enkaz altında kurtarılan toplam 295 kişiden bahsederek, depremde hayatını kaybedenlerin sayısının ise 92 olduğunu açıkladı.

Başbakan Kishida, bugün gerçekleştirdiği 5. afet toplantısında, kritik 72 saatlik sürenin dolmasının ardından ekiplerin, aralarında 80'lerindeki bir kadının da bulunduğu 295 kişiyi enkaz altından kurtardığını duyurdu.

Depremin merkezinde bulunan ve ağır hasar alan Noto Yarımadası'ndaki Wajima ve Suzu kentlerinde ekiplerin yollarını açtığını ve geniş araçların yakıt sevkiyatına başladığını belirten Kishida, önümüzdeki günlerde kar yağışının beklendiğini vurgulayarak, elektrik kesintisi yaşanan bölgelerde altyapı çalışmalarına öncelik verildiğini ifade etti.

Depremin etkilediği Ishikawa bölge yetkilileri, ölü sayısının 92 olduğunu teyit etti. Hokuriku Elektrik Enerjisi İletim ve Dağıtım Şirketi ise Noto Yarımadası'nda yaklaşık 27 bin 200 haneye henüz elektrik verilmediğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

"İsrail soykırımda ısrarcı"
Panama'da Yeni Lider Göç Sorununa Karşı Harekete Geçiyor: Darien Boşluğu Kapatılacak
Tayland'da Aşırı Sıcaklar: 61 Kişi Sıcak Çarpması Nedeniyle Hayatını Kaybetti
ABD, Ukrayna'ya 400 Milyon Dolarlık Silah ve Teçhizat Yardımını Duyurdu
St. Petersburg'da Nehre Uçan Otobüs Kazasında 7 Kişi Hayatını Kaybetti