Japonya'da Şirket İflasları Yükseliyor: Haziran'da %3,2 Artış

Haziran'da Japonya'da iflas eden şirket sayısı %3,2 artarak 807'ye çıktı. Yılın ilk altı ayında ise kurumsal iflaslar %22 artış göstererek 4.887'ye ulaştı. Yüksek fiyatlar, iş gücü sıkıntısı ve pandemi etkileri bu artışın başlıca nedenleri arasında.

Haziran ayında Japonya'da iflas eden şirketlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,2 artarak 807'ye yükseldi. 2024'ün ilk altı ayında ise kurumsal iflas vakaları %22 oranında artış göstererek 4.887’e ulaştı. Yüksek fiyatlar, iş gücü sıkıntısı ve pandeminin etkileri bu artışın başlıca sebeplerinden.

TEİKOKU DATABANK'IN HAZİRAN RAPORU: ŞİRKET İFLASLARINDA ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Teikoku Databank tarafından yapılan açıklamaya göre, Haziran ayında Japonya'da iflas eden şirketlerin sayısı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %3,2 artarak 807'ye yükseldi. Bu rakam, bir önceki ayda 782, geçen yılın Haziran ayında ise 1.016 idi. Şirketler, iflasın temel nedeni olarak "durgunluğu" işaret ediyor; durgunluk nedeniyle iflas eden şirketlerin sayısı ise 661 olarak belirlendi. Ayrıca, şirketlerin batık borçları %12,4 azalarak 107,9 milyar yen seviyesine geriledi; geçen yıl aynı dönemde bu rakam 123,3 milyar yen olarak kaydedilmişti.

2024 yılının ilk altı ayında, kurumsal iflas vakaları geçen yılın aynı dönemine göre %22 artarak 4.887'ye ulaştı. Bu, son 10 yılın en yüksek seviyesine işaret ediyor ve yüksek fiyatlar, iş gücü sıkıntısı ve koronavirüs tedbirlerindeki gevşemelerin bu artışta etkili olduğu belirtiliyor. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için iş ortamı zorlu olmaya devam ederken, yılın ikinci yarısında da şirket iflaslarının artış göstermesi bekleniyor.

İflasların artışıyla birlikte işsizlik oranları da hızla yükseliyor ve birçok kişi iş arayışına giriyor. Genel olarak, 2024 yılında Japonya'da şirket iflaslarının 10.000 seviyesini aşması öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.