Japonya'daki 7,5'lik depremin zararı 17 milyar dolar

Japonya'da senenin ilk günlerinde yaşanan 7.5'lik 236 kişinin ölümüne yol açan büyük depremin zararı açıklandı. Bit hükümet yetkilisi depreminin yol açtığı hasarın maliyetinin 17,6 milyar dolara ulaşabileceğini söyledi.

Japonya Denizi kıyısındaki Ishikawa eyaletinde meydana gelen 7,5 büyüklüğündeki deprem ve artçı sarsıntılar, binaların yıkılmasına, yolların çökmesine ve büyük yangınlara sebep oldu.

HASAR MALİYETİ 7,4 MİLYAR DOLAR İLE 17,6 MİLYAR DOLAR ARASI

AFP'ye göre, en az 236 kişinin hayatını kaybettiği depremin maliyeti hükümet tahminine göre, 1,1 trilyon yen (7,4 milyar dolar) ile 2,6 trilyon yen (17,6 milyar dolar) arasında olacak.

TSUNAMİSİNİN YARATTIĞI HASARDAN DAHA AZ

Bir kabine yetkilisi, bu maliyetin, geçmişteki büyük depremlerden elde edilen verilere dayanarak hesaplandığını doğruladı. Ancak, bu rakamın, 2011'deki kuzeydoğu Japonya depremi ve tsunamisinin yol açtığı 16,9 trilyon yenlik hasardan çok daha az olduğunu belirtti.

YENİDEN İNŞA PLANLARI

Depremin etkilediği Ishikawa için detaylı yeniden inşa planları açıklandı. Bu planlar, tahliye edilenler için barınakların iyileştirilmesi, fabrikaların ve limanların yeniden inşası gibi kararları içeriyor.

JAPONYA'NIN SİSMİK AKTİVİTE RİSKİ

Japonya, Pasifik "Ateş Çemberi" üzerinde yer alarak Güneydoğu Asya'dan Pasifik havzasına uzanan yoğun sismik aktivite yayına maruz kalıyor. Ülke düzenli olarak depremlerle karşılaşıyor ve katı inşaat düzenlemeleri ile binaların sarsıntılara dayanmasına önem veriyor. Ancak, eski yapılar depremlerde büyük hasar görebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Hollanda'da Filistin Destekçisi Göstericilere Polis Müdahalesi: Üniversitelerde Gerilim Yükseliyor
İsrail'in Golan'dan Şam'a Saldırısı: Suriye Savunma Sistemleri Füzelerin Bir Kısmını İmha Etti
Beethoven'ın Ölümü: Yeni Araştırma Kurşun Zehirlenmesi Teorisini Çürütüyor
İsrail'in Refah'taki Saldırıları Sonucunda 80.000 Kişi Kaçtı: BM ve UNRWA Uyarıyor
Gazze'de Hamas'ın Büyük Saldırısı: İsrail Savaş Alarmı Verdi, Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor