Japonya'daki Uçak Kazasında Pilot Hatası: Piste Giriş İzni Yoktu

Tokyo Haneda Havalimanı'ndaki trajik kaza, Japonya Sahil Güvenlik uçağının izinsiz inişiyle meydana geldi. Ulaştırma Bakanlığı, iletişim kayıtlarında izin belirtisi olmadığını doğruladı. JCG'nin pilot ifadesi ile kayıtlar arasındaki çelişki soruşturmayı karmaşıklaştırıyor.

Tokyo'nun Haneda Havalimanı'ndaki kaza nedeniyle, Japonya Sahil Güvenlik uçağının piste giriş izni olmamasının yol açtığı belirlendi. Japonya Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Bürosu Genel Müdür Yardımcısı Toshiyuki Onuma, kazanın pilot hatasından kaynaklandığını açıkladı, "İletişim kayıtlarında, Japonya Sahil Güvenlik Kuvvetleri (JCG) uçağı için piste giriş izni olarak kabul edilebilecek hiçbir ifade bulunmuyor" dedi.

JCG'nin yaptığı açıklamada ise, iletişim kayıtları ile pilot ifadesi arasında bir tutarsızlık olduğunu belirterek, soruşturmaya tam işbirliği yapacaklarını vurguladı.

Japonya'dan kalkan Japon Hava Yolları'na ait Airbus A350 tipi uçak, iniş sırasında JCG'ye ait uçakla çarpışmış, kazada JCG uçağındaki 5 kişi ölürken, JAL uçağındaki 367 yolcu ve 12 mürettebat başarılı bir tahliye operasyonu ile kurtulmuştu. JAL, şirket içi soruşturmada izin aldıklarını ve uçuş sırasında anormallik olmadığını belirtmişti.

JAL Genel Müdürü Tadayuki Tsutsumi, "Uçuş operasyonumuzu her zamanki prosedürleri takip ederek gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Bodrum katta yangın: Dumanlar tüm binayı sardı
Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapandı: Dev kayalar yolu kapattı
Taksim Gezi Parkı'nda Kadının Üzerine Ağaç Dalı Düştü: Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Alaplı'da Telefon Dükkanına Hırsızlık: 3 Tutuklama
Kilis'te baba vahşeti: Suriyeli Yusuf, Eşini ve 3 çocuğunu boğarak öldürdü ve