Japonya'nın İlk Çeyrek GSYH Verileri Revize Edildi: Ekonomide Zorluklar Sürüyor

Japonya'nın ilk çeyrek GSYH verileri revize edildi: Öncü tahminlerden daha hafif bir daralma görüldü. Şirket harcamalarındaki artış ve stok güncellemeleri revizyonun nedenleri arasında. Ancak, özel tüketimdeki düşüş ekonomiyi olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Japonya'nın ilk çeyrek GSYH verileri, öncü tahminlerin aksine revize edildi, ancak ekonominin zorlukları devam ediyor.

Japonya Kabine Ofisi (Kantei), ilk çeyreğe ilişkin gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) nihai verilerini açıkladı.

Buna göre, ofis mayısta öncü verilerle yüzde 2 daralma olarak açıkladığı ilk çeyreğe ilişkin GSYH büyüme verisini yüzde 1,8 küçülme olarak revize etti. Analistler, GSYH'de ilk çeyrekte yüzde 1,9 daralma bekliyordu.

Revizyon, söz konusu dönemde şirketlerin sermaye harcamaları ve stok verilerinde yapılan yukarı yönlü güncellemeden kaynaklandı.

Harcamalar kısıldı, mallar birikti. Söz konusu veriler, ilk çeyrekte hem Japon tüketicilerin hem de şirketlerin harcamalarını kıstığını ve son yılların en kuvvetli enflasyon trendinin harcamaları azaltmasını devam ettirmesinin, depolarda satılmamış malzemelerin birikmesine neden olduğunu gösterdi.

GSYH, ihracat ve özel tüketimin bir önceki çeyreğe göre azalması nedeniyle negatif bölgede kaldı.

Özel sektör harcamalarındaki düşüş yüzde 0,8'den yüzde 0,4’e revize edilirken, Japon ekonomisinin yarısından fazlasını oluşturan özel tüketim yüzde 0,7 düşüş göstererek, gerilemesini art arda dördüncü çeyreğe taşıdı.

Net ihracat, toplam GSYH'den 0,4 puan düşürürken, stoklar büyümeye 0,3 puan katkı sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.