Japonya'nın nüfus sorunu, Çıplak Adam Festivali'ni de etkiledi!

Japonya'da 1250 yıllık geçmişi olan Çıplak Adam Festivali'nin sona erdiğine ilişkin şok edici haber! Artık düzenlenmeyecek olan festivalin ardında yaşlanan nüfus ve zorlu organizasyon süreci yatıyor. Detaylar için okumaya devam edin!

Japonya'da uzun bir geçmişe sahip olan ve yaklaşık 1250 yıldır düzenlenen Çıplak Adam Festivali'nin artık düzenlenmeyeceği açıklandı. Kokuseki Tapınağı adında Honşu adasındaki Iwate bölgesinde bulunan tapınak, bu yılın son çıplak adam festivalini gerçekleştirdi.

Tapınakta görevli keşiş Daigo Fujinami, geleneksel festivalin organizasyon sürecinin son derece zorlu olduğunu belirtti. Bölgede yaşlanan nüfusun, festivalin hazırlıklarına yetişmekte zorlandığına dikkat çeken Fujinami, genç kuşağın bu köklü geleneği sürdürme konusunda yetersiz kaldığını vurguladı.

Fujinami ayrıca, her yıl ülkenin dört bir yanından yüzlerce kişinin yanı sıra binlerce yabancı turistin de festival için tapınağa geldiğini dile getirdi. Ancak bu çapta bir etkinliği düzenlemenin zorluğunu göz ardı edemeyeceklerini belirtti.

Bu nedenlerle, 17 Şubat tarihinde yapılan festivalin artık son olduğunu ve organizasyonun sonlandırıldığını duyuran din adamı, hadaka matsuri'nin sona erdiğini bildirdi. Her yıl düzenlenen festivalde erkekler, Japonya'da fuşido olarak bilinen iç çamaşırlarıyla katılıyor. Ancak bu yıl Aichi vilayetine bağlı Konomiya Tapınağı'nda düzenlenen festivalde ilk kez kadınların da yer aldığı kaydedildi.

Festivalin uğursuzluğu def ettiğine ve şans getirdiğine inanıldığını belirten bir katılımcı olan Toşiaki Kikuçi, ilerleyen yıllarda bu geleneğin farklı bir biçimde devam ettirilmesini diledi.

Japonya İçişleri ve İletişim Bakanlığı'nın eylülde açıkladığı verilere göre, ülkede 80 yaş ve üzeri nüfusun geçen yıla göre 270 bin kişi artarak 12,5 milyona ulaştığı belirtilmişti. Bu durum, ülke tarihindeki en yüksek 80 yaş ve üzeri nüfus oranının kaydedilmesine neden oldu. Şu an itibariyle Japonya'da yaşayan her 10 kişiden biri 80 yaş ve üzerinde bulunuyor. Ülkede yaşayan 124,6 milyon kişiden oluşan nüfusun 2040'a kadar 65 yaş ve üstü kişilerin genel nüfusa oranının yüzde 35'i aşması öngörülüyor. Bu oran halihazırda yüzde 29,1'e yükselmiş durumda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD, Ukrayna'ya yönelik 400 milyon dolarlık yeni yardımı duyurdu
Ukrayna, Rusya'ya Karşı F-16 Uçakları İçin Hazırlanıyor
Rio Grande do Sul'da Sel Felaketinde Elon Musk'ın Yardımı: 1000 Web Anteni Bağışlandı
Nijerya Senatosu, Uyuşturucu Kaçakçılarına İdam Cezası Getiren Tasarıyı Kabul Etti
Kiev Yetkilileri: Rus Saldırı Girişimi Püskürtüldü, Siviller Tahliye Ediliyor