Japonya'nın Sevilen Pandası Tan Tan, 28 Yaşında Hayatını Kaybetti

Japonya'nın en yaşlı pandalarından Tan Tan, 28 yaşında kalbinin durması sonucu hayatını kaybetti. Kobe'deki Oji Hayvanat Bahçesi'nde insanlara neşe kaynağı olan Tan Tan, Covid-19 salgını nedeniyle geri dönüşü ertelenen Çin'e gönderilme planları yapılıyordu.

Japonya'nın Kobe kentindeki Oji Hayvanat Bahçesi, ülkenin sevilen pandalarından Tan Tan'ın 28 yaşında öldüğünü duyurdu. Pandanın kalbinin durmasıyla gerçekleşen ölümü, Covid-19 salgını nedeniyle geri dönüşü ertelenen Çin'e gönderilme planlarını da beraberinde getirdi. Tan Tan, Kobe Depremi sonrası kente getirilmiş ve insanlara moral kaynağı olmuştu.
Japonya'nın Kobe kentindeki Oji Hayvanat Bahçesi, ülkenin en sevilen ve en yaşlı pandalarından biri olan Tan Tan'ın 28 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Devlet televizyonu NHK'nın bildirdiğine göre, Tan Tan'ın ölümü kalbinin durması sonucunda gerçekleşti. Kobe kentindeki hayvanat bahçesinin yetkilileri, Çin'in Şiçuan bölgesinde 1995 yılında doğan pandanın insan yaşamıyla kıyaslandığında 80 ila 100 yaş arasında olduğunu belirtti.Tan Tan, Japonya'nın yaşadığı travmatik bir olayın ardından insanlara moral ve neşe kaynağı olmak üzere 2000 yılında kente getirilmişti. Kobe Depremi olarak da bilinen Ocak 1995'teki Büyük Hanşin Depremi, şehirde büyük yıkıma ve kayıplara neden olmuştu. Tan Tan'ın getirilişi, afetin ardından kent sakinlerine bir nebze olsun teselli sağlamak amacıyla gerçekleştiği belirtilmişti.NHK tarafından yayımlanan bir videoda, hayvanat bahçesini ziyaret edenlerin Tan Tan ile eğlenceli zaman geçirdiği görülüyor. Oji Hayvanat Bahçesi Direktörü Kako Yujiro, pandanın ölümünün ardından yaptığı açıklamada, "Tan Tan, yerel halk için bir Güneş gibiydi, insanları gülümsetiyordu" ifadelerini kullandı.2020 yılında, pandanın kiralık kontratının sona ereceği ve Çin'e geri gönderileceği planlanmıştı. Ancak, Covid-19 salgını nedeniyle bu süreç ertelenmişti. 2021'de pandanın kalp hastalığı teşhisi konulduğunda, iştahı ve günlük egzersiz seviyesi düşmüştü. Hayvanat bahçesi çalışanlarının titiz bakımı ve çabalarına rağmen, Tan Tan'ın kalbinin hafta sonu durduğu ve hayata dönemediği bildirildi.Tan Tan'ın ölümü, Japonya'da geniş çapta üzüntüye yol açtı. Tan Tan, sadece bir hayvan değil, aynı zamanda Japon halkı için bir sembol haline gelmişti. Onun neşeli ve sevimli kişiliği, birçok kişiye umut ve sevgi veriyordu. Oji Hayvanat Bahçesi, Tan Tan'ın anısını yaşatmak ve onun mirasını devam ettirmek için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini duyurdu. Tan Tan'ın ölümü, Japonya'nın pandalara duyduğu derin sevgiyi ve bu tür hayvanların toplumsal etkisini bir kez daha ortaya koydu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.