Japonya’nın Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdiği iddiaları hakkında flaş açıklama!

Son günlerde sosyal medyada Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği iddiaları asılsız çıktı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu bilgilerin doğru olmadığını ve Türkiye ile Japonya arasındaki Vize Muafiyet Anlaşması'nın hala geçerli olduğunu duyurdu.

Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve basın organlarında Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği yönündeki iddialar doğru çıkmadı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu bilgilerin asılsız olduğunu ve Türkiye ile Japonya arasındaki mevcut Vize Muafiyet Anlaşması'nın geçerliliğini koruduğunu açıkladı.

Son günlerde bazı sosyal medya hesapları ve basın organlarında Japonya'nın Türkiye'ye vize zorunluluğu getirdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı duyuruldu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Son zamanlarda bazı sosyal medya hesaplarında ve basın yayın organlarında dolaşan ‘Japonya, Türkiye’ye vize zorunluluğu getirdi’ iddiası asılsızdır. Türkiye ile Japonya arasındaki Vize Muafiyet Anlaşması kapsamında, turizm ve iş ziyaretleri amacıyla Japonya'ya seyahat eden vatandaşlarımız, 3 ay süreyle vizeden muaftır. Kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu tür iddialara itibar etmeyiniz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.