Japonya’nın Uzay Aracında Güneş Enerjili Pil Sorunu

Japonya, SLIM adlı uzay aracını başarılı bir şekilde Ay yüzeyine indirerek, Ay'a bir uzay aracı indiren beşinci ülke oldu. Ancak, belirlenemeyen bir sorun nedeniyle aracın güneş enerjisi pilleri şu ana kadar elektrik üretememekte. Uzay aracı, mevcut enerjisini kullanarak Dünya'ya veri gönderiyor.

Dün Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Ay'ı keşfetmek amacıyla Akıllı İniş Aracı (SLIM) ile Ay'a başarılı bir iniş gerçekleştirerek, ABD, Rusya, Çin ve Hindistan'dan sonra bu başarıyı elde eden beşinci ülke oldu.

JAXA'nın yaptığı açıklamaya göre, aracın güneş enerjisi pillerinde belirlenemeyen bir sorun nedeniyle şu ana kadar elektrik üretme kapasitesine sahip olmadığı ifade edildi.

Şu an için SLIM, mevcut enerjisini kullanarak düzgün bir şekilde veri iletimi gerçekleştiriyor, ancak güneş enerjili pilleri elektrik üretmeye başlamazsa, zaman içinde piller boşalacak ve Dünya ile iletişim kaybolacaktır.

JAXA açıklamasında, "İnişin peşinden uzay aracıyla iletişim kuruldu. Ancak güneş pilleri şu anda güç üretmiyor ve öncelik Ay'daki SLIM'den veri edinilmesine veriliyor. Elde edilen verilerin detaylı analizi ileride yapılacak olup, durumla ilgili güncellemeleri paylaşmaya devam edeceğiz," ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İtalya'nın Kuzeyinde Şiddetli Yağış Felaketi: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
Rio Grande do Sul'da Sel Felaketi: Ölü Sayısı 154'e Yükseldi
Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti