Japonya'ya Rugby Dünya Kupası'nda bira uyarısı

Rugby Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak Japonya'ya, organizasyon komitesinden, bira stoklarının bitip tükenmemesine dikkat etmesi yönünde uyarı geldi.20 Eylül - 2 Kasım arasında oynanacak Rugby Dünya Kupası'nı ağırlayacak...

Rugby Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak Japonya'ya, organizasyon komitesinden, bira stoklarının bitip tükenmemesine dikkat etmesi yönünde uyarı geldi.

20 Eylül - 2 Kasım arasında oynanacak Rugby Dünya Kupası'nı ağırlayacak Japon kentleri, aşırı alkol tüketimleriyle meşhur İngiliz ve İrlandalıların başını çekeceği 400 binden fazla uluslararası taraftarın akınına uğrayacak.

Organizasyon komitesi, en çok yabancı ziyaretçinin gelmesi beklenen Japon kentlerinden Sapporo, Hokkaido ve Oita'da otel ve restoran işletmecileriyle toplantı düzenlendi.

Otel ve restoranlardan bol miktarda bira stoklamalarını talep eden komite, biranın tükenmesi halinde, yabancı ziyaretçilerin tepki göstereceği ve bunun sosyal medyada kötü imaj yaratacağı uyarısında bulundu.

Uyarıları dikkate alan işletmeler ve toptancılar 'bira kıtlığı' çekilmesi ihtimalini 'gerçekçi bir sorun' olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Japonya'nın güneybatısındaki Oita kentinin yönetimi, büyük bira üreticisi şirketlerden tedarik sayılarını yükseltmelerini isterken maç sonrası uzun saatler içilmesine izin verecek şekilde mekanların açılış-kapanış saatlerini esnetti.

Japonya'daki bar, restoran ve tavernalar, genellikle, 'Nomihoudai' denilen ve "Belli saatler içinde şu fiyata menüden istediğiniz kadar içebilirsiniz" diye sunulan paketler satıyor. Dolayısıyla bira kıtlığı çekilmesi gerçekçi bir sorun halini alıyor.

2015'te İngiltere'de düzenlenen Rugby Dünya Kupası'nda litrelerce bira tüketilmişti.

<>

<>

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Londra'da Kılıçlı Saldırı: 2 Polis ve En Az 5 Kişi Yaralandı
Endonezya'da Ruang Yanardağı Yeniden Patladı: Alarm Seviyesi Yükseldi, Havaalanı Kapatıldı
Kolombiya'da Helikopter Kazası: 9 Asker Hayatını Kaybetti
Columbia Üniversitesi'nde Filistin Protestoları: Hamilton Hall İşgal Edildi
İsrail'in Refah'a Giriş Kararı Beklenirken: Hamas ile Rehine Takası Gündemde