Jeff Bezos NASA’ya yanaştı

Ay yüzeyine insanlı iniş için NASA devasa bir proje başlattı. Bu proje için SpaceX ve Blue Origin şirketleri talip oldu. Elon Musk ve Jeff Bezos tarafından yönetilen bu iki ayrı şirket devasa bir rekabetin içerisinde. Her ikisi de uzay kurallarını belirle

NASA bahsi geçen Ay yüzeyine insanlı iniş projesi için SpaceX şirketi ile anlaşmıştı. Ancak Jeff Bezos işin içerisine girdi ve bu anlaşmayı geri çevirmeye meraklı gibi görünüyor. Gelen son detaylara göre Jeff Bezos bu konuda çok ileriye gitti. NASA’ya sözleşmeden vazgeçmesi için tamı tamına 2 milyar dolar teklif etti.

Dünyanın en büyük uzay kuruluşu olarak bilinen NASA, Ay yüzeyine insanlı iniş için SpaceX markasını seçti. Bu marka uzay alanında geleceği belirleyebilecek güce sahip. Ayrıca Elon Musk faktörü azımsanacak gibi değil. Jeff Bezos ise mevcut mal varlığı ile NASA projesinde kendisi yer almak istiyor.

SpaceX henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Ancak NASA, 2 milyar dolarlık teklife evet diyebilir. Uzay çalışmalarının kaderini belirleyecek olan bu gelişme Ağustos ayında sonuç verecek. Peki sizce NASA hangi şirket ile anlaşmalı?

Bilgisayar korsanları yeni yöntemlerde sınır tanımıyor: Her şeyi ele geçirmek istiyorlar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!