Jeopolitik gerilim piyasaları etkiledi! Bankacılık sektöründe kayıp yüzde 5

Borsa İstanbul 100 endeksi, jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte %3'ten fazla değer kaybederken, bankacılık sektörü %5'e yaklaşan kayıplarla en fazla düşen sektör oldu. Uzmanlar, teknik seviyelerin kırılmasının düşüşü derinleştirdiğini belirtiyor.

Borsa İstanbul, jeopolitik risklerin artması ve küresel piyasalardaki belirsizlikler nedeniyle sert satışlarla karşılaştı. BIST 100 endeksi %3,5’in üzerinde düşerken, bankacılık endeksi %5’e yaklaşarak en fazla değer kaybeden sektörler arasında yer aldı.

Borsa İstanbul, son çeyreğin ilk gününde önemli satışlar yaşadı; BIST 100 endeksi %3,53 değer kaybederek 9319 puana kadar geriledi. Özellikle bankacılık sektörü %5’e yakın bir düşüşle dikkat çekti. Bu olumsuz hareketin başlıca nedenlerinden biri, ABD ve İsrail kaynaklı jeopolitik gerilimlerdi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalarda, İran'ın İsrail'e füze saldırısı hazırlığında olduğu ifade edilmesi, satışları hızlandırdı.

Bu gerilim, petrol ve altın gibi güvenli liman varlıklarına olan talebi artırdı. Gün içinde altın fiyatları hızla yükselirken, Brent türü ham petrolün varil fiyatı da 90 dolara yaklaştı. Orta Doğu'daki artan gerilim ve piyasalardaki belirsizlik, yatırımcıları riskli varlıklardan uzaklaştırarak güvenli liman arayışına yönlendirdi.

Küresel piyasalarda ise karışık sinyaller vardı. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları, ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceği beklentilerini desteklerken, Avrupa'daki resesyon endişeleri piyasaları olumsuz yönde etkiledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.