Jeremy Corbyn, Genel Seçimlerde Bağımsız Aday Olacak

İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn, 4 Temmuz'daki genel seçimlerde bağımsız aday olarak yarışacak. Kuzey Londra'dan 1983'ten beri milletvekili olan Corbyn, İşçi Partisi'nin aday olmasını yasaklanmasının ardından bu kararı aldı.

Britanya'nın siyasi sahnesinde önemli bir gelişme yaşandı: İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn, 4 Temmuz'daki genel seçimlerde bağımsız aday olarak yarışacağını duyurdu. Corbyn, Kuzey Londra'dan 1983'ten beri milletvekili olarak görev yapıyor ancak parti adayı olması yasaklanmıştı. Bu hamle, siyasi arenada dikkatleri üzerine çekerken, İşçi Partisi için de önemli bir sınavı işaret ediyor.

Britanya İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn, 4 Temmuz'daki genel seçimlerde parti adayı olarak değil, bağımsız aday olarak yarışacağını duyurdu.

Corbyn, Londra'nın Kuzey İslington bölgesinde 1983'ten beri milletvekili olarak görev yapıyor ancak Mart 2023'te İşçi Partisi'nin milletvekili adayı olmasını yasaklanmıştı.

Corbyn, Islington Tribune gazetesine verdiği demeçte, "eşitlik, demokrasi ve barışın sesi" olacağını belirtti. Bu adım, İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın yönetimine yönelik hayal kırıklığı yaşayan sol kesim için bir odak noktası oluşturabilir.

Keir Starmer'in lideri olduğu İşçi Partisi, Corbyn'in yerine göstereceği adayı 1 Haziran'da açıklayacak.

Corbyn'in istifa süreci 2019'da gerçekleşti. O dönemde İşçi Partisi, Corbyn'in liderliğindeki seçimde yüzde 32 oy alarak büyük bir düşüş yaşamış ve Muhafazakâr Parti yeniden çoğunluğu elde etmişti. Corbyn, bu sonuçlar üzerine istifa etmiş, Nisan 2020'de Keir Starmer İşçi Partisi'nin yeni lideri olarak seçilmişti.

Corbyn'in parti üyeliği, Ekim 2020'de "Yahudi düşmanlığı" iddiasıyla yürütülen bir soruşturma gerekçesiyle askıya alınmıştı. Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, İşçi Partisi'nin "Yahudi düşmanlığı içeren ırkçılığa karşı tavır almada ciddi kusurları olduğu" sonucuna varmış, şikayetlerin ele alınması sürecinde Corbyn'in ofisinin "siyasi müdahalede" bulunduğunu belirtmişti. Corbyn ise "İşçi Partisi'ndeki Yahudi düşmanlığı siyasi nedenlerle ciddi biçimde abartılıyor" demişti.

Britanya Başbakanı Rishi Sunak, önceki gün yaptığı bir açıklamayla ülkesinin 4 Temmuz'da erken seçime gideceğini duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.