Jessica Campbell, NHL'in ilk kadın antrenörü!

Seattle Kraken, Dave Hakstol'un yerine Dan Bylsma'yı takıma dahil ederken, takımın yardımcı antrenörlerinden biri olarak Jessica Campbell'ı seçmesi NHL'de şaşkınlık yarattı. İlk kadın antrenör bütün dikkatleri üzerine çekti!

Campbell, 2017'de antrenörlüğe başlamadan önce on yıl boyunca futbol oynadı. O zamandan beri yükselen bir yıldız haline geldi ve şimdi Kraken yedek kulübesinde kendini kanıtlama şansını yakalıyor.

İşte Campbell'ı işe alan Kraken ve onun oyunculuk kariyeri hakkında bilmeniz gerekenler.
32 yaşındaki yardımcı antrenör Jessica Campbell, NHL tarihinde tam zamanlı yardımcı antrenör olan ilk kadın olacak.

Campbell, 2010'dan 2020'ye kadar 10 yıl boyunca üniversite maçlarında oynadı. Cornell'de bir yıldız oldu, Big Red'in Frozen Four elemelerine ulaşmasına yardımcı oldu ve onu Kanada milli takımının en unutulmaz üyelerinden biri yapacak birçok başarıya imza attı.

Campbell, Kanada'nın 18 yaş altı takımını 2010 Dünya Şampiyonası'nda altın madalyaya taşıdı. Daha sonra 2015'te Kanada Takımına katılarak İsveç'teki Dünya Şampiyonasını ikinci sırada tamamladı ve gümüş madalya kazandı. 2017 yılında milli takımdan emekli oldu ve antrenörlük kariyerine başladı. Paten becerilerini Tyson Jost, Joel Edmundson ve Natalie Spooner ile geliştirdi ve sonunda 2022'de Firebirds tarafından işe alındı. İki yıl sonra yedek kulübesinde NHL fırsatına layık olduğunu gösterdi.

Kraken CEO'su Ron Francis, "Bu, Coachella Vadisi'nde başarabildiklerinin büyük bir kısmı" dedi. Kayma ve gelişim yetenekleri nedeniyle bizimle başarılı olacaklarından şüphem yok. Ve bunu yaparken kadının gücünü gösteriyor. "Bunu kanıtlama şansı vardı" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.