Jim Rogers: “Türkiye Ekonomisinde Yatırım Fırsatları Gözlemliyorum”

Yatırımcı Jim Rogers, Türk varlıklarına geçmişte yatırım yaptığını ancak şu anda yatırım yapmadığını söyledi. Türkiye’nin ekonomik politikalarını değiştirmesi gerektiğini belirten Rogers, gelecekte yatırım fırsatlarını değerlendireceğini ifade etti.

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, Türk varlıklarına geçmişte yatırım yaptığını ancak şu anda herhangi bir yatırımı olmadığını belirtti. Türkiye’nin ekonomik politikalarını değiştirerek yabancı yatırımcıları geri çekmesi gerektiğini vurgulayan Rogers, gelecekte Türk piyasasına yatırım yapma potansiyelini değerlendirdiğini ifade etti.

Rogers: "Türk Varlıklarına Yeniden Yatırım Yapmalıyım"

Türk ekonomisindeki son gelişmeleri yorumlayan ünlü yatırımcı Jim Rogers, yaşamının çeşitli dönemlerinde Türk varlıklarına yatırım yaptığını ancak şu anda herhangi bir Türk varlığında yatırımı bulunmadığını belirtti. Rogers, Türk piyasasını bir süredir takip etmediğini ifade ederek, "Belki de yeniden Türk varlıklarına yatırım yapmayı düşünmeliyim. Türkiye’nin ekonomik politikalarını değiştirerek yabancı yatırımcıları geri çekmesi gerekiyor, bu ise biraz zaman alabilir. Şu anda birçok uluslararası yatırımcı Türkiye’nin ne yaptığına dikkatle bakıyor. Türkiye doğru adımları atarsa, yatırım fırsatları sunabilir" dedi.

Rogers, yatırımcıların düzenlemelerin ve reformların hayata geçtiğini görmek istediklerini belirterek, "Şimdi Türkiye piyasasına yeniden bakmalıyım. Hem ben hem de diğer yatırımcılar Türkiye’ye yatırım yapmaya başlamalıyız" şeklinde konuştu.

ABD ve Çin piyasalarını da değerlendiren Rogers, ABD hisselerinin şu anda tarihi zirvelerde olduğunu ve daha da yükselebileceğini belirtirken, "Ancak hisse senetleri çok yüksek olduğunda ve enflasyon ile faiz gibi sorunlar baş gösterdiğinde, yatırımcılar bu hisselerden uzaklaşmayı tercih eder" dedi. 

Çin piyasalarına da değinen Rogers, "Çin'de varlıklar şu anda ucuz ve piyasa düşük seviyelerde. Yüksektense düşük olan piyasalara yatırım yapmayı tercih ederim" ifadelerini kullandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.