Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmesinin ardından ilk kez Harris ile kamuoyu önüne çıktı

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmesinin ardından Kamala Harris ile birlikte kamuoyuna çıktı. Maryland'de sağlık alanındaki başarılarını vurgulayan ikili, birlik mesajı verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmesinin ardından Demokratların yeni adayı Kamala Harris ile birlikte Maryland'de düzenlenen bir etkinlikte kamuoyuna çıktı. İkili, sağlık alanındaki başarılarını paylaşarak destek aradı ve birlik mesajlarıyla, Biden'ın politikalarının devam edeceğini duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekilmesinin ardından ilk kez Demokratların yeni başkan adayı Kamala Harris ile birlikte kamuoyuna çıktı. İkili, Maryland eyaletinde düzenlenen bir etkinlikte sağlık alanındaki başarılarını anlatarak destek istedi ve birlik mesajı verdi.

Biden'ın yarıştan çekilmesi ve Harris'in adaylığının kesinleşmesi üzerine gerçekleşen etkinlikte, Harris, Biden'ı "olağanüstü başkan" olarak tanımladı ve onun sağlık hizmetlerine erişimi genişletme çabalarını vurguladı. Harris, "Amerika'da hiçbir yaşlı, ilaçlarını almak ya da kirasını ödemek arasında seçim yapmak zorunda kalmamalıdır" diyerek, sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekti.

Biden ise Harris'in başkan yardımcısı olarak gösterdiği başarıya değinerek, "Millet, inanılmaz bir ortağım var. Çok iyi bir başkan olacak" dedi. ABD Sağlık Bakanlığı'nın, yaygın olarak kullanılan 10 ilaçla ilgili indirim görüşmelerinde anlaşma sağladığını hatırlatan Biden, sağlık hizmetlerinin bir hak olması gerektiğini vurguladı. Mücadelelerine "daha yeni başladıklarını" belirten Biden, Harris'in başkan seçilmesi halinde kendi politikalarını sürdüreceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.