Joe Biden: Eğer ben onların yerinde olsaydım, petrol sahalarının ötesinde alternatifler düşünürdüm

Biden, İsrail'in İran'a yönelik olası saldırıları hakkında henüz bir karar vermediğini belirtti. Ayrıca, yaklaşan seçimlerle ilgili, seçimlerin serbest ve adil olacağını ancak barışçıl olup olmayacağını bilmediğini ifade etti.

Biden, İsrail'in İran'a yönelik potansiyel saldırıları hakkında, "İsrailliler şu ana kadar saldırı planları konusunda kesin bir karar vermedi; görüşmeler devam ediyor. Eğer ben onların yerinde olsaydım, petrol sahalarının ötesinde alternatifler düşünürdüm," şeklinde yanıtladı.

Biden, İsrail'in Orta Doğu'da ABD'nin önerilerini dikkate almayarak seçimlere müdahale etme girişiminde bulunup bulunmadığı sorusuna ise, "Hiçbir yönetim İsrail'e benden daha fazla yardım etmedi. Netanyahu'nun bunu hatırlaması gerektiğini düşünüyorum. Seçimleri etkilemeye çalışıp çalışmadığını bilmiyorum, ama bunu beklemiyorum," dedi. 

İsrailli muhataplarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirten Biden, İran'a yönelik olası bir saldırı konusunda, "Hemen bir karar vermeyecekler, bu nedenle bekleyip göreceğiz," ifadesini kullandı. 

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen ateşkes teklifinin önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Biden, bu planın geniş destek bulduğunu ancak neden bir sonuca ulaşmadığına dair bir yorumda bulunmadı. 

Biden, İsrail'in bölgedeki tehditlere karşı kendini savunma hakkını anlatarak, bu süreçte İsrail ordusunun sivilleri hedef almamaya dikkat etmesi gerektiğini ifade etti.

Biden, yaklaşan başkanlık seçimleriyle ilgili soruları yanıtlarken, "Seçimlerin serbest ve adil olacağından eminim, ama barışçıl olup olmayacağını bilmiyorum. (Donald) Trump'ın seçim sonuçlarından hoşlanmadığı geçen seferki süreç çok tehlikeliydi," şeklinde konuştu. Biden, bazı Cumhuriyetçi isimlerin seçim sonuçlarını kabul etmeyebileceklerine dair açıklamalarının tehlikeli olduğunu da vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.