Joe Biden: İsrail ve Hamas, Gazze ateşkes planına 'Evet' dedi!

Son dakika! ABD Başkanı Joe Biden, Washington'da 3 gün süren NATO Zirvesi'nin peşinden basın toplantısı düzenledi ve toplantıda, Gazze için sunduğu ateşkes planının, İsrail ve Hamas kabul edildiğini belirterek, "Bunu başarma ve savaşı sonlandırma mevzusunda kararlıyım" dedi.

Biden, ABD'nin Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılması ve savaş esirlerinin, İsrail'in ve Hamas'ın iadesi için aylardır çalıştığını açıkladı.
 Ateşkesin karmaşık bir mesele olduğunu vurgulayan Sayın Biden, halen bazı boşluklar olmasına rağmen savaşın sona erdirilmesi yönünde ilerleme kaydedildiğini belirterek, "Kararlıyım" diye vurguladı.
 Biden,  başından beri bölgedeki paydaşlarla ilişkiler kurmak ve Gazze'ye daha fazla yardım, gıda ve ilaç ulaştırmak için çalıştığını iddia etti. Biden, İsrail savaş kabinesinin İsrail tarihinde bugüne kadarki "en muhafazakar savaş kabinesi" olduğunu ilan ederek, "İsrail pek fazla işbirliği çabası göstermedi" dedi.
 Biden, İsrail'i Afganistan'da yaptığı hataları yapmaması konusunda uyardığını belirterek, "'Bizim yaptığımız hataları yapmayın.
 Kötü adamları bulmanıza yardımcı olacağız' dedim. 'Hayır' dedi.

 "Eğer yeri yakalarsak, kötü adamları yakalamak yeterli," dedi İsrail'in Hamas'ın peşinden gidebileceğini belirtti. 1 Tonluk Bomba Teslimatı Durduruldu Biden, İsrail'e 1 tonluk bomba teslimatının askıya alındığını hatırlatarak, şöyle konuştu: Büyük insani trajediye ve yıkıma neden oluyorlar.'' Biden, geçmişte İsrail'i ateşkes konusunda ikna edememekten üzüntü duyduğunu belirterek, ``Şimdi bu savaşı bitirmenin zamanıdır.
'' diye ekledi Biden.. İsrail'de bu benim ülkemdekindendaha yüksek.

​​​​​

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.