Joe Biden, Netanyahu ile görüştü: Beyrut'ta sivillerin gördüğü zarar minimize edilsin

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Beyrut'ta sivillere yönelik zararların en aza indirilmesi gerektiğini vurguladı. Biden, Gazze'de ateşkesin diplomatik yollarla sağlanmasının önemine dikkat çekerken, insani yardım erişimine de değindi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden arasında yapılan telefon görüşmesinde, özellikle Beyrut'taki sivil kayıpların en aza indirilmesi gerektiği vurgulandı. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, bu görüşmeye ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de katıldı. Biden, İsrail'in güvenliğine olan taahhüdünü yinelerken, Mavi Hat bölgesindeki sivillerin evlerine güvenle dönebilmesi için diplomatik çözümlerin önemi üzerinde durdu.

Açıklamada, İsrail'in artan saldırılarıyla ilgili doğrudan bir yorum yapılmazken, Biden özellikle Beyrut'un yoğun nüfuslu bölgelerindeki sivil zararların azaltılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Gazze'de ateşkes için diplomatik sürecin tekrar başlatılması gerektiği belirtilirken, Biden, Gazze'nin kuzeyine insani yardım erişiminin yeniden sağlanmasının önemini de dile getirdi.

Görüşmenin ardından Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden ve Netanyahu'nun görüşmesini "doğrudan" ve "verimli" olarak nitelendirerek, iki liderin birçok konuda fikir alışverişinde bulunduğunu belirtti. Jean-Pierre, İran'a yönelik olası İsrail misillemeleri konusunda daha fazla görüşme yapılacağını da ekledi.

Netanyahu ve Biden'ın yaklaşık iki ay sonra ilk kez telefonda görüştüğü kaydedilirken, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın ABD'ye yapacağı ziyaretin Netanyahu’nun isteğiyle ertelendiği de ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.