Joe Biden, oval ofisten halka seslenecek

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın İsrail'e hava saldırısı gelişmelerini ulusal güvenlik ekibiyle takip ediyor ve İsrail'in güvenliğine olan desteğini vurguluyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamalara göre, ABD, İran'dan gelen tehditlere karşı İsrail'in savunmasını desteklemeye devam ediyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, İran'ın İsrail'e hava saldırısıyla ilgili gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle Beyaz Saray'daki Durum Odası'ndan takip edeceği belirtildi. Biden'ın hafta sonu tatilini yarıda keserek Washington'a dönmesinin ardından, öğleden sonra oval ofisten halka hitap etmesi bekleniyor.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geleceği ve İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili durumu değerlendireceği ifade edildi. Durum Odası'nda, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi önemli isimlerin de yer alacağı bildirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'ın saldırısıyla ilgili yazılı açıklamasında, "İran, İsrail'e karşı bir hava saldırısı başlattı." ifadelerini kullanarak ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan desteğinin sarsılmaz olduğunu belirtti. ABD'nin, İsrailli muhataplarıyla sürekli irtibat halinde olduğunu ve İran'dan gelen tehditlere karşı İsrail'in savunmasını desteklediğini vurguladı.

ABD Başkanı Biden'ın bugün Beyaz Saray'a dönerek gelişmeleri ulusal güvenlik ekibiyle yakından takip ettiği ve ABD'li yetkililerin İsrailli muhataplarıyla sürekli temas halinde olduğunu belirten Watson, ABD'nin İsrail halkının yanında olduğunu açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çinli Sosyal Medya Devleri, Kişisel Zenginlik ve Finansal Gösterişe Savaş Açıyor
Netanyahu, Hamas'a Karşı Refah Operasyonunu Başlattı
ABD Meclisi'nin İsrail Silah Sevkiyatı Kararı
Hizbullah'ın İsrail'e Yönelik Kamikaze Saldırısı: Ölü ve Yaralılar Var
İsrail'den Türkiye'ye Ticarette Geri Adım