Joe Biden’dan iki devletli çözüm mesajı

ABD Başkanı Joe Biden, ABC röportajında Orta Doğu'da barış için çaba sarf ettiğini belirtti. İki devletli çözümün gerekli olduğunu vurgulayan Biden, Arap dünyasının İsrail ile uzlaşma arayışında olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Joe Biden, ABC kanalındaki röportajında iç ve dış politika konularında soruları yanıtladı. Orta Doğu'da, özellikle Gazze ve Lübnan ile ilgili bir anlaşma zemini olduğuna inandığını belirten Biden, bu konuda yoğun çaba harcadıklarını ve başkanlık süresinin kalan kısmında da bu çabayı sürdüreceğini ifade etti. 

Biden, tarihin bazı dönemlerinde yaşanan olayların sonraki süreçleri etkilediğini vurgulayarak, şu anki durumun da önemli bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. "Orta Doğu'da topyekun bir savaş mümkün, ancak hala çözüm için fırsatlar da var. Tüm bölgeyi önemli ölçüde değiştirebilecek bir anlaşma hala mümkün," dedi. 

Arap dünyasının İsrail ile uzlaşmaya yönelik niyetli olduğunu düşünen Biden, bu süreçte İsrail'in de bazı ayarlamalar yapması gerektiğini vurguladı. Biden, İsrail'e her zaman destek verdiğini ve kendisinin de bir siyonist olduğunu belirtirken, Başbakan Binyamin Netanyahu ile iki devletli çözüm konusunda aynı fikirde olmadıklarını açıkladı. "İki devletli çözüm olmalı. Bu konuda onunla aynı görüşte değilim. Eninde sonunda bu gerçekleşmeli," ifadesini kullandı.

Biden, Gazze ve Lübnan'da ateşkese varılması durumunda bölgenin olumlu etkileneceğini ifade ederek, bölgede bir değişim ve barış arzusu olduğunu dile getirdi.

Röportajın iç politikayla ilgili bölümünde eski ABD Başkanı Donald Trump ile olan rekabetine de değinen Biden, Kamala Harris'e bayrağı devrettiği için mutlu olduğunu ve Harris'in Cumhuriyetçi aday Trump'ı yenebileceğine inandığını söyledi. "Trump, şimdiye kadar ki en sıra dışı başkan, ama demokrasiye inanmıyor," yorumunu yaptı ve Trump'ın gücünü kötüye kullanma çabasında olduğunu savundu. Biden, Trump'ı mağlup edeceğinden emin olduğunu belirterek, "Trump bir kaybeden," dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.