Joe Biden'den: Hiç kimse yasalardan üstün değildir, ne ABD Başkanı ne de Yüksek Mahkeme yargıçları

ABD Başkanı Joe Biden, açıklama yaptı!! Yüksek Mahkeme'de, başkanın dokunulmazlığını sınırlayacak, hakimlere görev süresi sınırlaması getirecek ve etik kurallar gerektirecek bir anayasa değişikliği de dahil olmak üzere büyük değişiklikler yapılması çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, Yüksek Mahkeme'de, başkanın dokunulmazlığını sınırlayacak, hakimlere görev süresi sınırlaması getirecek ve etik kurallar gerektirecek bir anayasa değişikliği de dahil olmak üzere büyük değişiklikler yapılması çağrısında bulundu.

Washington Post için yazdığı köşe yazısında Biden, Pazartesi günü Yüksek Mahkeme yargıçlarının "müebbet hapis" yerine "en fazla 18 yıl hapis yatması" gerektiğini ve yargı davranışını güvence altına almak için etik yasalarının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Biden'ın çağrısı, Mahkemenin Temmuz ayı başlarında başkanların görevdeyken yaptıkları "eylemlerden" dolayı yargılanamayacağına karar vermesinin ardından geldi. Mahkeme, eski Başkan Donald Trump'ın görevdeyken yaptığı eylemlerden dolayı cezai kovuşturmaya tabi olmayacağına hükmetti.

"Kimse Kanunun Üstünde Değildir" Biden, maddesinde şunları söyledi: "Ne ABD Başkanı ne de ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı, hiç kimse hukukun üstünde değildir" ve bir senatör, başkan yardımcısı ve başkan olarak şunları söyledi: , bugün hayatta olan herkesten daha fazla Yüksek Mahkeme adaylığını inceledi mi? Biden konuşmasında şu sözlere de yer verdi:

"Kurumlarımıza ve kuvvetler ayrılığına büyük saygım var. Şu anda yaşananlar normal değil ve halkın özgürlüğünü tehdit eden kararlar da dahil olmak üzere mahkeme kararlarına olan güveni azaltıyor. Şu anda yasayı ihlal ediyoruz" dedi.

"Amerika Birleşik Devletleri'nin Hiçbir Başkanı Soruşturmaya Karşı Muaf Olmamalıdır"
Bu nedenle Biden, bu değişiklikle hiçbir başkanın Beyaz Saray'da görev yaptığı için soruşturmadan muaf olmaması gerektiğini söyleyerek anayasa değişikliği çağrısında bulundu. Biden ayrıca, mevcut cumhurbaşkanı tarafından her iki yılda bir Yüksek Mahkeme'ye yeni bir yargıcın atandığı sistemde yargıçların görev sürelerinin 18 yılla sınırlandırılması gerektiğini de vurguladı.

Öte yandan Biden, hakimlerin hünerlerini sergilemeleri, siyasi faaliyetlerden kaçınmaları ve kendilerinin veya eşlerinin mali çıkarlarının olduğu davalardan uzak durmaları gerektiğini, güçlü ve uygulanan yasaların olması gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.