Joe Rogan podcasti Spotify'ye pahalıya patladı

Spotify geçtiğimiz yıl başına bela olan bir podcast ile boğuşmuştu. Şirket şimdi Joe Rogan özür fonunun yüzde 10’undan daha azını harcadığı bildirildi.

 Bloomberg kaynakları, akış hizmetinin, faaliyete geçtiği ilk yılda podcast’ler ve müzikte çeşitliliği artırmayı amaçlayan bir havuz olan 100 milyon $’lık Creator Equity Fund’ın yüzde 10’unu bu özre harcadığını bildirdi.

Şirketin tüm fonu üç yıl boyunca harcamayı planladığı, ancak harcamaları onaylamak için sağlam bir yapıya sahip olmadığı ve personel alımında yavaş davrandığı bildirildi. İçeriden kaynaklar, değişen önceliklerin de projeye zarar verdiğini söylüyor. Bir Spotify podcast ağı olan Parcast’teki sendikalı işçiler daha önce şirketi harcama eksikliği nedeniyle eleştirmişti. Şubat ayında, şirketin çeşitlilik planları için ayrılan 100.000 $’ın sadece 5.000 $’ına yeşil ışık yaktığından şikayet ettiler.

Spotify, Engadget’e yaptığı açıklamada  bu tarz finansman iddialarına değinmedi. Bunun yerine, fonun şimdiye kadar desteklediği projelere işaret etti. Buna LGBTQ müzik tanıtım programı Glow, Siyahi sanatçılar için pazarlama kampanyaları ve tarihsel olarak Siyahi üniversitelerdeki gelişimi programları dahil. Şirket bu tarz içeriklere değinen NextGen podcast finansman girişimini yakın zamanda geliştirdiğini duyurdu. Creator Equity Fund, Latin kökenli/Latin içerik oluşturucuları desteklemek için de kullanıldı. Bu kapsamda platformun toplumsal sorunlara yönelen çalışmalara fon sağladığını söyleyebiliriz.

Moto G Stylus 2023 pazarlama görselleri, telefonun özelliklerini ortaya koyuyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

OpenAI X, ChatGPT'nin 'Sky' Ses Seçeneğini Duraklatıyor
Google ve Harvard Üniversitesi insan beyninin iç yapısını haritalandırdı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopterini AKINCI İHA buldu: İşte özellikleri!
Güneş patlaması 2025 yılında Dünya'yı vurabilir!
SİHA nedir ve nerelerde kullanılır?