John Kelly: 'Trump Kazanırsa Diktatörlük Kuracak!

Eski Deniz Kuvvetleri Generali John Kelly, Donald Trump'ın Hitler benzeri bir yönetim anlayışına sahip olduğunu ve ordu üzerinde baskı kurma arzusunu doğruladı.

ABD'de yaklaşan seçimlerle birlikte Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın diktatörlere olan ilgisi ve Amerikan ordusuna yönelik küçümseyici açıklamaları dikkat çekiyor. Eski Deniz Kuvvetleri Generali John Kelly, iki özel röportajında Trump’ın, Hitler gibi kendisine tamamen sadık generallere ihtiyaç duyduğuna dair yaptığı açıklamaları doğruladı. Kelly, Trump’ın "Neden Alman generalleri gibi olamıyorsun?" sorusunu yönelttiğini ve Trump’ın, Hitler'in generallerinin ona sadık olduğunu iddia ettiğini öne sürdü.

TRUMP FAŞİST TANIMINA UYUYOR

The Atlantic dergisinde yayımlanan bir yazıya göre, Kelly, Trump’ın faşist tanımına uyduğunu ve kazanması halinde ülkeyi diktatör gibi yöneteceğini ifade etti. Kelly, Trump’ın iç siyasi rakiplerine karşı askeri güç kullanma önerisinin kendisinde derin bir endişe yarattığını belirtti.

"HİTLER GİBİ GENERALLERE İHTİYACIM VAR"

Trump'ın Beyaz Saray'daki bir görüşmede "Hitler'in sahip olduğu nazik generallere ihtiyacım var. Ona tamamen sadık, emirleri uygulayan insanlara" dediği aktarıldı. Kelly, Trump'ın Hitler'i övdüğüne dair önceki haberleri de doğruladı ve Trump’ın kendisine "Hitler’in de iyi şeyler yaptığını biliyorsun" dediğini kaydetti.

SİYASİ HAKİMİYET İÇİN ASKERİ GÜÇ

Seçimlere iki haftadan az bir süre kala, Trump'ın askeri güç ve ordu üzerinde açıkça bir kontrol arzusu, birçok kişi tarafından endişeyle karşılanıyor. Kelly'nin açıklamaları, Trump'ın yönetim anlayışının ve politikalarının tehlikeli bir boyuta varabileceğini gösteriyor. Eski generalin ifadeleri, Trump’ın yeniden Beyaz Saray'a dönme olasılığının yarattığı kaygıları artırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.