John Kerry, FARC heyeti ile buluştu

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yıllardır Kolombiya'da silahlı mücadele veren devrimci örgüt FARC'ın temsilcileri ile Havana'da bir araya geldi.Küba'nın arabuluculuğunda Kolombiya hükümeti ile masaya oturan FARC'ın komutanlarından Pastor...

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, yıllardır Kolombiya'da silahlı mücadele veren devrimci örgüt FARC'ın temsilcileri ile Havana'da bir araya geldi.

Küba'nın arabuluculuğunda Kolombiya hükümeti ile masaya oturan FARC'ın komutanlarından Pastor Alape, görüşmeyle ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Alape, Kerry'nin müzakere sürecine desteğini tekrarladığını aktardı.

Görüşmede FARC liderliği, Kolombiya'daki solculara ve toplumsal muhalefet bileşenlerine yönelik paramiliter şiddetin durdurulması konusunda ABD'den destek istedi. 

Başka bir FARC komutanı, Ivan Marquez ise, Twitter hesabından yaptığı açıklamada iki tarafın bazı anlaşmazlıklar yaşadığını, ancak söz konusu barışsa, bunda anlaştıklarını söyledi.

FARC'ın en önemli lideri olarak kabul edilen Timoleon Jimenez (nam-ı diğer "Timoşenko") görüşmenin sonunda Kerry'ye örgütün kurucularından Manuel Marulanda tarafından yazılan "parti tarihi" kitabını hediye etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ofcom, OnlyFans'in Çocukları Koruma Önlemlerini İnceleyecek
Elon Musk, Taylor Swift'e övgüler yağdırdı: Kendini aştın
Endonezya’da Ruang Yanardağı nedeniyle 12 bin kişi için tahliye kararı alındı
AstraZeneca Covid Aşısıyla İlgili Toplu Davada: TTS İddiaları ve Güvenlik Tartışmaları
İran'da Babek Zencani'nin İdam Cezası 20 Yıla Hapis Çevrildi