Joker 2 resmileşti

Joaquin Phoenix’in bir kez daha Joker’a hayat vereceği filmin ismi Joker: Folie a Deux, yani Joker: İki Kişilik Delilik olacak.

Son yıllarda sinema severlerle buluşan en iyi çizgi roman uyarlamalarından biri olan Joker, sinema severler tarafından beğeniyle karşılanmış ve dünya genelinde 1.07 milyar dolar gişe yaparak tüm zamanların en kârlı filmlerinden birine dönüşmüştü.

Joaquin Phoenix’in muhteşem bir performansa imza attığı Joker ilk başta tek filmlik bir hikaye olarak planlanmış olsa da gişede yakalanan büyük başarı devam filmi söylentilerini beraberinde getirdi. Filmin senaristi ve yönetmeni olan Todd Phillips de bu fikre sıcak bakınca Joker 2 için hazırlıklara başlandı. 2019’da çıkan Joker’ın vizyona girmesinden kısa süre sonra hazırlıklarına başlanan bu devam filmi, sonunda şekillenmeye başladı.

İlk filmin yönetmeni Todd Phillips, Instagram hesabında yaptığı paylaşımla Joker 2’yi resmen duyurdu. Phillips aynı zamanda devam filminin ismini de açıkladı. Joaquin Phoenix’i bir kez daha Joker rolünde izleyeceğimiz devam filminin ismi Joker: Folie a Deux olacak.

Folie a Deux, “İki Kişilik Delilik” anlamına geliyor ve tıpta bir kişinin sanrılarının, hatta halüsinasyonlarının başka bir kişiye transfer edilmesiyle, o kişinin de bu sanrıları paylaşmasını tanımlamak için kullanılıyor. Joker 2 için tercih edilen bu isim, ikinci filmde Joker’ın çılgınca davranışlarında kendisine eşlik edecek birisiyle karşılaşabileceğini düşündürüyor.

Phillips’in bu paylaşımda senaryonun kapağını ve bu senaryoyu okuyan Joaquin Phoenix’i paylaşması, yeni Joker filminin senaryosunun hazır olduğunu gösteriyor. Bu da filmin pre-prodüksiyonuna çok yakında başlanabileceği anlamına geliyor.

Çin önce Ay’a sonra da Mars’a gitmeye hazırlanıyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Müteahhitler yandı! 80 saatte ev yapan makine tanıtıldı
Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalsın diye 3 İDN kurulacak!
Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!
Metaverse arsa tutarları düştü: İşte son durum
ABD, yeni yeşil gözlü otonom tankıyla gövde gösterisi yapıyor! 12 tonluk tank test sürüşünde!