Jose Mourinho, Fenerbahçe'nin 78. teknik direktörü oldu!

Fenerbahçe'de teknik direktörlüğe getirilen Portekizli ünlü çalıştırıcı Jose Mourinho, başarısı ile Fenerbahçe kulübüne iyi gelecek! Sarı-lacivertli ekipte bu görevi üstlenen 78. isim! Jose Mourinho, formayı taşıyan 78. Teknik Direktör...

Jose Mourinho, F.Bahçe'nin 78. teknik direktörü oldu.

Sarı-lacivertli futbol takımının 117 yıllık tarihinde daha önce 40 yabancı, 37 Türk teknik adam görev yapmıştı.

Geçen sezon İsmail Kartal ile kulübün tüm zamanların gol rekorunu kırmasına rağmen ligi ikinci sırada tamamlayan sarı-lacivertli takıma, son dönemde İtalya'nın Roma takımının teknik direktörlüğünü yapan Jose Mourinho'nun teknik direktörlüğüne getirildi.

Jose Mourinho, F.Bahçe'nin 41. yabancı teknik direktörüdür.

Mourinho'dan önce sarı-lacivertli takımda 13 farklı ülkeden toplam 40 yabancı antrenör görev yapıyordu.

Bu süre zarfında sarı karanlıkla 7 Macar, 6 Yugoslav, 5 Alman, 4 Hollandalı, İngiliz ve Brezilyalı teknik adam, 2 Hırvat, Romen ve Portekizli teknik adam, 1 İskoç, İtalyan, Slovak ve İspanyol teknik adam ilgilendi. mavi takım geçti.

Jose Mourinho, Fenerbahçe'de Ali Koç dönemindeki beşinci yabancı teknik direktör oldu.

Sarı-lacivertli kulübün başkanlığı döneminde Ali Koç, yabancı antrenör olarak daha önce Phillip Cocu (Hollanda), Erwin Koeman (Hollanda), Vitor Pereira (Portekiz) ve Jorge Jesus'u (Portekiz) tercih etmişti.

Jose Mourinho aynı zamanda kulüp tarihindeki üçüncü Portekiz teknik direktörüydü. Daha önce Vitor Pereira ve Jorge Jesus takımda Portekizli çalıştırıcıların oynama ayrıcalığına sahipti..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.