Julian Assange: Darbe girişimini Suudiler ve ABD düzenledi

Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange, Russia Today’a verdiği röportajda, 15 Temmuz darbe girişiminde Hillary Clinton ve Suudi Arabistan’ın etkisi olduğunu söyledi.İngiltere’nin başkenti Londra’da Ekvador Büyükelçiliği’nde...

Wikileaks sitesinin kurucusu Julian Assange, Russia Today’a verdiği röportajda, 15 Temmuz darbe girişiminde Hillary Clinton ve Suudi Arabistan’ın etkisi olduğunu söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Ekvador Büyükelçiliği’nde geçen hafta Russia Today’in sorularını yanıtlayan Julian Assange, darbe girişimine ilişkin söylediği sözler dikkat çekti.

GÜLEN, CLINTON'U DESTEKLİYOR

Assange, Hillary Clinton başta olmak üzere bazı Amerikalı yetkililerin ve Suud hanedanının Türkiye’deki darbenin perde arkasında yer aldıklarını kaydetti. Assange ayrıca, teröristbaşı Fethullah Gülen'in Amerika başkanlık seçimlerinde demokrat aday Clinton’un baş destekçilerinden biri olduğunu vurguladı.

Aynı röportajda Assange'ın “Darbe girişiminin tam ortasında NBC, Erdoğan’ın Almanya’ya sığınmak için yola çıktığı yönünde bir haber yayınladı. Kaynak olarak da ABD askeri kaynaklarını gösterdiler.  Bu haber anında tüm dünyaya yayıldı ve darbe girişimine zaman kazandırdı. Burda neler dönüyor? Yapılan haber darbeye destekti. Çünkü bir devlet başkanı ülkesinden kaçtıysa, kontrolü kaybettiği anlamına gelir'' dediği de gündeme gelmişti.

SUUDİLER VE GÜLEN CINTON'U MU DESTEKLİYOR?

Suudi Arabistan Kralının oğlu Muhammed bin Selman'ın geçen yıl Eylül ayında Washington'da Four Seasons otelde Bill Clinton ile görüştükleri ve Hillary Cilonton'un seçim kampanyasının % 20'sini sağlamayı vaad ettiği iddia ediliyor...

Fettullah Gülen'in de Hillary Cilonton'un seçim kampanyasına 100 milyon dolar verdiği iddialar arasında.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Fordham Üniversitesi, ABD'de Filistin'e destek gösterilerinin son adresi haline geldi
Plastik kirliliğine en fazla sebebiyet veren markalar belirlendi!
İsrail'in Misilleme Tehdidi: Tutuklama Kararı Çöküşe Yol Açabilir
KFC ve Pizza Hut'un ABD'deki satışları geriledi
Blinken'in İsrail Ziyareti: Gazze Saldırıları ve Rehine Krizi Görüşüldü