Kabil Havaalanı dışında 6 ayrı saldırı

Kabil Havaalanı dışında bir intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda, 13'ü ABD askeri olmak üzere en az 90 kişinin öldüğü aktarıldı. MSB, Türk askeri birliklerinde hasar veya zaiyat olmadığını duyurdu. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Taliban’ın silah zoruyla yönetimi ele geçirdiği Afganistan’daki tahliyelerin gerçekleştirildiği Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın dışında bir patlama meydana geldi. Reuters’a konuşan bir ABD’li yetkili, ilk haberlere göre bir intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi. Saldırıda aralarında 13 ABD askerinin de olduğu en az 90 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Biden: Karşılık vereceğiz

Kabil Havalimanı dışında 6 ayrı patlamanın meydana geldi. Biden, IŞİD'e yönelik saldırı emri verdiğini söyledi. ABD Başkanı Joe Biden, Kabil Havalimanı'ndaki saldırının faillerini affetmeyeceklerini belirterek, kendi belirleyecekleri yer ve zamanda saldırıya karşılık vereceklerini söyledi.

Taliban saldırıyı kınadı

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı "güçlü bir şeklide" kınadıklarını ve olayın "ABD güçleri tarafından güvenliğin sağlandığı alanda" meydana geldiğini bildirmişti. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, bombalı terör saldırıları dışındaki patlamalar için, "ABD güçlerinin havaalanı içinde kendi ekipmanlarını imha ettiğini" duyurdu.

Türk askerinde zaiyat yok

Milli Savunma Bakanlığınca, Kabil Havaalanı dışında iki patlama meydana geldiği, Türk birliğinde herhangi bir hasar, zayiat olmadığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti
Putin'in Talimatı: Ukrayna Yakınında Nükleer Tatbikat
Ses Kaydı Skandalı: Trump, Biden Yönetimini Gestapo'ya Benzeterek Tartışma Yarattı
Güney Afrika, İsrail'in Refah'ın derhal boşaltılması açıklamasından büyük endişe duyduğunu belirtti
ABD Senatörleri, UCM Başsavcısını İsrail'e Yönelik Tutuklama Emri Konusunda Tehdit Etti